Workday R2 – nieuwe features van Workday

Blog about the new features of WD2022R2 (Workday R2 release)

Workday R2 – nieuwe features

De tweede release voor Workday 2022 komt eraan.

Voor deze blog wist ik niet goed welke kant het op moest. Zal ik schrijven over het proces van de releases? De Brainstorms? Of hoe je je moet voorbereiden? (Vergeet niet te testen!) 

Niets van dat alles, ik ga jullie een kort overzicht geven van enkele features die ik leuk vind in deze release. 

 

230 nieuwe features

Ik heb eerst naar de cijfers gekeken. Met deze release levert Workday een totaal van 230 nieuwe of verbeterde features in de Preview tenants vanaf 6 augustus. Dat is 20 items minder dan de WD2022R1 release. Maar het gaat niet om de aantallen, het gaat om de features en hoe ze de functionaliteiten of gebruikerservaring verbeteren. Wat voor features zijn dit dan?

Ik heb mijn best gedaan om enkele coole nieuwe of verbeterde features te vinden die niet alleen relevant zijn voor beheerders of implementeerders, maar ook voor werknemers zelf. Bij het doornemen van de lijst van 230 items, heb ik gemerkt dat sommige features erg cool zijn, maar dat werknemers geen verschil zullen merken. Dus voor we een blik werpen op enkele van de echt leuke features, zal ik eerst 2 features aanstippen die het leven van admin’s aanzienlijk vergemakkelijken.

Laten we beginnen met de Workday Docs, deze is nu beschikbaar voor 32 extra HCM-bedrijfsprocessen. Ik zie hier zeker de toegevoegde waarde van in. Als we het hebben over het leven makkelijker maken, je kunt nu ook geplande wekelijkse uren invoeren op een Job Requisition zoals gedefinieerd door een Position Restriction. Dit is niet automatisch beschikbaar; je moet naar ‘edit tenant setup’ gaan om dit beschikbaar te maken. Maar zodra je dit gedaan hebt, kun je aan de slag en wordt de handmatige inspanning een stuk minder.

Laten we ons nu eens verdiepen in enkele features die niet alleen het leven van de admin makkelijker maken, maar ook werknemers happy maken of bijdragen tot de gebruikerservaring. 

 

Workday Today

Herinner je je Workday Today? Tot WD2022R2 kon je nog kiezen voor opt-out. Maar wanneer Workday R2 wordt vrijgegeven, zal Workday Today standaard worden voor iedereen. Workday Today wordt aangestuurd door machine learning en moet je leven makkelijker maken zodat je productiever kunt zijn. Eerlijk gezegd duurde het even voor ik volledig aan Workday Today gewend was, maar nu vind ik het er echt goed uitzien en vind ik het gebruiksvriendelijk. Het laat de taken zien die ik het meest gebruik en ik denk dat dit mijn productiviteit daadwerkelijk verhoogt.

 

Skills import

Een andere mooie verbetering aan de algemene gebruikerservaring is de import van skills uit systemen van derden. Dit is nu ingeschakeld vanaf Workday R2. Als je ook andere systemen gebruikt, zullen werknemers dezelfde skills zien in al deze systemen. Natuurlijk verbetert de algemene functionaliteit met deze feature, maar hou even de werknemer in gedachten, dit is echt cool, toch?

 

Standaardbedrag per Time Entry code

De laatste nieuwe feature die ik ga bespreken is er een die ik bijzonder interessant vind. (Een stukje geschiedenis, ik implementeerde vroeger de Absence & Time Tracking modules). Bent je er klaar voor? Vanaf nu kunt je een standaardbedrag per Time Entry code instellen! Het klinkt misschien niet zo spannend, maar als je de Time Tracking module gebruikt herken je vast het gedoe dat medewerkers steeds het ingevoerde bedrag moeten aanpassen. Dit is nu niet meer nodig, als je altijd dezelfde eenheden per dag invoert, vult Workday dit automatisch in op basis van de Time Entry code.

Nou dat was het dan wat betreft de features. Wat ik leuk vind aan de releases in Workday; sommige van de features zijn hard nodig voor alle klanten, sommige zijn alleen voor een handjevol klanten of landen relevant. Er is altijd een feature in de release die aan de wensen voldoet.

Nou dat was mijn kijk op de Workday R2 release. Ik ben benieuwd welke nieuwe feature jullie het meest aanspreekt. Voel je vrij om commentaar te geven!

 

More information about the new release of Workday?

Contact us

Baukje Hooghiemstra

Senior Consultant

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!