Workday 2023R2: wat is nieuw?

Workday 2023R2: Wat is nieuw? Blog van SuccessDay over de nieuwe Workday release

Workday 2023R2: wat is nieuw?

Twee keer per jaar brengt HCM-softwareleverancier Workday grote updates uit. De herfstrelease (Workday 2023R2) komt er al bijna aan – 8 september om precies te zijn. Wat kun je verwachten? In deze blog zet Peter Veldman van HR-consultancy SuccessDay de belangrijkste nieuwe functionaliteiten en wijzigingen voor je op een rij.

De tweejaarlijkse grote functie-upgrades zijn bedoeld om de functionaliteit uit te breiden en de gebruikerservaring te verbeteren. De Preview Tenants worden al sinds 4 augustus vernieuwd en de updates gaan op 8 september echt live in de Productie Tenants. Eerder benadrukte Aitor Cia Lozano, young professional bij SuccessDay, in zijn blog het belang van regressietesten in de maand voorafgaand aan de go-live van HCM-software releases. In deze blog geeft zijn collega Peter Veldman je een voorproefje van de veranderingen die je kunt verwachten van de Workday-release die voor de deur staat en deelt hij zijn favoriete nieuwe updates met je.

Zoals de meeste Workday releases, zijn veel updates van Workday 2023R2 gericht op back-end verbeteringen, waar eindgebruikers niets van zullen merken. Maar er zijn ook altijd een aantal grootschaligere veranderingen in iedere ronde met geplande updates, waaronder deze keer:

 • Vrije tijd verkopen (in de Absence-module)
  Binnen de 2023R2 release biedt Workday straks ook de mogelijkheid om vrije tijd te verkopen. “Werknemers kunnen met deze optie – mits goed geconfigureerd – zelf hun verlofsaldo beheren en zorgen dat ze betaald krijgen wanneer ze hun verlof verkopen. Na de configuratie past Workday automatisch het verlofsaldo van de werknemer aan wanneer verlof wordt verkocht. Dit bespaart werknemers, managers en HR veel tijd en moeite.”
 • Verschillende nuttige updates in Workday Reporting, waaronder:
  • Reporting Mass Action Task
   Update of vervang een veld in meerdere rapporten tegelijk. “Voorheen moest je de gegevens in elk rapport handmatig aanpassen, vanaf nu kan dat in alle rapporten tegelijk met slechts één klik.”
  • Composite Reporting UI Redesign
   Peter: “Workday maakt het makkelijker voor klanten om prompts vloeiender bij te werken en rijen in bulk te bewerken. Ook dit bespaart veel tijd.”
  • Discovery Board Table Highlights
   In de Table Viz kunnen klanten nu zelf de opmaak toepassen, zoals vet, cursief of kiezen voor conditional formatting voor de hele tabel of voor specifieke kolommen.
  • Scheduled Report Prompt Defaults
   Bij het uitvoeren van de taak ‘Een rapport plannen’ is er nu een selectievakje beschikbaar voor ‘Populate Default Prompt Values’. Hierdoor kunnen geplande rapporten naadloos worden gemaakt met wat al is gedefinieerd in een aangepast rapport. “Wanneer je een rapport plant met de optie ‘Bepaal standaardwaarde bij runtime’, wordt het veld zelf als standaardwaarde ingevuld. Wanneer het rapport op de achtergrond wordt uitgevoerd, wordt dat veld geëvalueerd.”
 • De hub voor HR-partners
  Deze optie biedt HR-partners één toegangspunt tot informatie over personeelsbewegingen en tot de rapporten en dashboards die het meest relevant zijn voor hun werk.
 • In de module Absence: geen workarounds meer nodig voor het ophalen van gemiddelde werkdagen per week
  Peter: “In de nieuwe release komt er een apart veld voor het ophalen van de gemiddelde werkdagen per week van de werknemer (op basis van hun werkschema) waarvan de waarde in de calculatie engine kan worden getrokken. Handig voor veel Europese organisatie, waar het een vereiste is om vakantiedagen te berekenen op basis van de werkdagen per week en niet op basis van FTE.”

What’s New rapport

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Wil je meer te weten komen over de belangrijkste updates? De experts van SuccessDay stellen voor elke release een What’s New Report samen voor klanten en potentiële nieuwe klanten. Volgens Peter vinden de meeste klanten het prettig om vooraf een duidelijk overzicht te hebben van de nieuwe Workday features en functionaliteit, samengevat en in volgorde van belangrijkheid. “Het begon ooit als een eenvoudig Excel-bestand, maar is nu uitgegroeid tot een volledige whitepaper die we met de klant bespreken”, legt hij uit.

In het rapport presenteren de specialisten van SuccessDay niet alleen de belangrijkste nieuwe features en functionaliteit per module, maar leggen ze ook de impact ervan uit en vertellen ze wat er allemaal bij komt kijken om de nieuwe features en functionaliteiten succesvol te implementeren en configureren. Uiteraard kan het Eindhovense bedrijf ook advies en resources bieden. “Het is altijd het beste voor klanten om deze werkzaamheden zelf te doen, omdat hun eigen medewerkers het HRIT-systeem het beste kennen, maar het kan een uitdaging zijn om voldoende middelen en expertise te vinden, vooral met de huidige beperkte arbeidsmarkt. Wij kunnen helpen de last te dragen”, zegt Peter. “We delen ideeën, doen aanbevelingen en stellen samen met de klant een roadmap op. Deze manier van werken sluit aan bij het ethos van SuccessDay: persoonlijk, servicegericht en gericht op samenwerking en partnerschap.”

Nieuwsgierig naar wat SuccessDay voor jou kan betekenen? 

Neem contact met ons op!

Meer weten over Workday 2023R2?

Neem contact met ons op

Peter Veldman 

Business Consultant

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!