Het succes van jouw implementatie zijn managers en medewerkers die de nieuwe software en processen omarmen!

Het omarmen met behulp van de SuccessDay methode

Wat bepaalt het succes van jouw HRIT (Workday, SuccessFactors of AFAS) implementatie? SuccessDay ziet vaak dat bedrijven zich tijdens een implementatie focussen om het IT systeem en de integraties live te brengen. Adoptie door gebruikers wordt gemarginaliseerd tot een PowerPoint training en een nieuwsbrief. We hebben verschillende voorbeelden gezien van projecten die op deze traditionele manier zijn uitgevoerd en hebben ook gezien dat het vaak leidt tot slechte adoptie, weerstand en volledig mislukte projecten.

Wij zijn ervan overtuigd dat de adoptie in een organisatie bepalend is voor een succesvolle implementatie. Omdat dit zo belangrijk is hebben we een SuccessDay HRIT verander aanpak ontwikkeld en toegepast in verschillende organisaties.

 

Hoe pakken we dit aan?

 

  • Om te beginnen komen we naar jouw organisatie. We spreken de Stakeholders en belangrijker – we luisteren naar hen. In het opzetten van een project blijft de continue focus van SuccessDay op de employee journey.
  • Daarna gaan we analyseren, op basis van de gesprekken die we hebben gevoerd. We zullen verschillende persona’s identificeren in jouw organisatie, en dan…
  • We komen terug met een voorstel, gebaseerd op best practices en op maat gemaakt voor jouw organisatie. Vervolgens…
  • Starten we met de implementatie van de change aanpak, op een Agile manier. We werken incrementeel, om succes te bereiken en daar weer samen verder op voort te borduren
  • Als laatste: We blijven de organisatie ondersteunen om ervoor te zorgen dat de (culturele) verandering goed landt en verankerd wordt in de organisatie.

Wil je even sparren?

Bel ons gerust om je ideeën te toetsen. Wij denken graag mee!
Schroom niet, bel ons.