SuccessDay: ISO Certificering en Informatie Beveiliging

ISO/IEC

ISO Certificering en Informatie Beveiliging

SuccessDay onderscheidt zich als de toonaangevende onafhankelijke HRIT-adviesorganisatie in de Benelux. Daarnaast leidt het de sector als de topaanbieder van ondersteuning voor HR-technologie. Het staat ook bekend om zijn toewijding aan klanttevredenheid en gegevensbeveiliging. Met een focus op het bieden van ondersteuning na livegang voor HRIT-systemen zoals Workday, Oracle HCM en Dayforce, behandelen de teamleden van SuccessDay gevoelige gegevens en configuratiewijzigingen met de grootste zorg en precisie. Daarom is SuccessDay trots om aan te kondigen dat ze gecertificeerd zijn voor de ISO 27001:2022.

 

Waarom streven naar ISO-certificering?

ISO/IEC 27001:2022 zorgt voor naleving van internationale normen voor informatiebeveiliging. Het omvat systematische identificatie, beheer en mitigatie van beveiligingsrisico’s om gevoelige gegevens te beschermen. De inspanningen van SuccessDay voor ISO-certificering tonen zijn streven naar uitmuntendheid en het verdienen van het vertrouwen van klanten.

Oprichter en Group CEO Bas Eggelaar benadrukt het belang van ISO-certificering. “Bij SuccessDay is het waarborgen van de hoogste beveiliging en vertrouwelijkheid van klantgegevens altijd van het grootste belang geweest. We ondersteunen klanten bij hun ondersteuning na livegang van hun HRIT-systemen, en dit houdt in dat we gevoelige gegevens en configuratiewijzigingen verwerken. Een menselijke fout op dit gebied kan ernstige gevolgen hebben. Vanaf het allereerste begin hebben we gegevensverwerking en -beveiliging tot een hoge prioriteit gemaakt. De ISO-certificering dient als de kers op de taart, waarbij we aan de wereld laten zien dat we alles op orde hebben.”

Strategie voor ISO-succes

Met het oog op het belang van gegevensverwerking en beveiliging heeft SuccessDay rigoureuze training en investeringen in het beschermen van klantinformatie geprioriteerd. Drago Savic, een lid van het ISO-team, gaat in op de strategische rationale van SuccessDay achter het verkrijgen van ISO-certificering. “Naarmate SuccessDay een snelle groei doormaakte, werd het duidelijk dat het standaardiseren van onze gegevensverwerkingsprocessen essentieel was. De ISO-certificering bood een gestructureerde aanpak om onze praktijken te herzien en af te stemmen, met behoud van consistentie in onze operaties. Bovendien vergemakkelijkt het een naadloze integratie voor nieuwe teamleden, waardoor een cultuur van gestandaardiseerde uitmuntendheid wordt bevorderd.”

Diesel Camerik, ook lid van het ISO-team, belicht de uitdagingen tijdens het implementatieproces en de strategieën die zijn toegepast om deze te overwinnen. “We werden geconfronteerd met twee belangrijke uitdagingen: de vereiste expertise en de complexiteit van subprojecten.” Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft SuccessDay een toegewijd projectteam samengesteld en hulp ingeroepen van externe adviseurs. Door effectief projectmanagement en transparante communicatie hebben ze deze obstakels overwonnen.

Voordelen voor SuccessDay en klanten

De voordelen van ISO-certificering strekken zich uit tot tevredenheid en vertrouwen van klanten. “Klanten kunnen erop vertrouwen dat hun gegevens met de grootste zorg en beveiliging worden behandeld,” benadrukt Diesel. “Het gestructureerde managementsysteem voor informatiebeveiliging minimaliseert het risico op gegevensinbreuken en versterkt onze algehele veerkracht. Dit beschermt niet alleen onze reputatie, maar geeft ook vertrouwen aan onze klanten.”

Bovendien benadrukt Drago hoe de ISO-standaard aanzienlijk heeft bijgedragen aan SuccessDay. Het heeft de evaluatie van de beveiligingspositie van SuccessDay vergemakkelijkt, de identificatie van cruciale middelen mogelijk gemaakt en belangrijke bedrijfsrisico’s erkend. “Deze evaluatie heeft ons in staat gesteld een uitgebreid plan voor voortdurende verbetering te ontwikkelen. Dus we hebben verschillende controles geïmplementeerd om onze belangrijkste activa te beschermen en bewustzijn onder collega’s over deze controles te vergroten, wat zorgt voor hun effectieve implementatie in onze dagelijkse operaties.” In wezen dient ISO-certificering als een verificatie dat SuccessDay de aanbevelingen van de ISO-standaard tot in detail heeft opgevolgd.

Een nieuw paradigma voor informatiebeveiliging

Het behalen van ISO-certificering markeert een significante verschuiving in de benadering van SuccessDay ten opzichte van informatiebeveiliging. “Het is niet langer alleen een zaak van de afdeling; het is verankerd in ons organisatorische DNA,” legt Diesel uit. “Regelmatige vergaderingen, initiatieven voor voortdurende verbetering en strategische samenwerkingen tonen onze onwrikbare toewijding aan uitmuntendheid in informatiebeveiliging.” De samenwerking van SuccessDay met IT-leverancier Eshgro richt zich ook op het verbeteren van de IT-infrastructuur. Deze samenwerking bevordert professionaliteit en volwassenheid binnen de IT-afdeling.

SuccessDay draait om scherp blijven en zich aanpassen in de snelbewegende wereld van informatiebeveiliging.

Meer vragen? 

Contact

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!