SuccessAcademy boost hard- en soft skills intern personeel

SuccessAcademy - interne trainingen van SuccessDay: HCM Core, Talent Management, Recruitment, Compensation, Benefits

SuccessAcademy boost hard- en soft skills intern personeel

SuccessDay zet in op continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar eigen talent met SuccessAcademy. In deze blog vertellen Tom Wijers en Mathias Pauwels alles over het nieuwe Learning Management System (LMS). Doel is zowel de harde technologische- HRIT-kennis als soft skills een boost te geven. Nieuw talent heeft zo een kickstart van hun carrière en bestaand talent krijgt de gelegenheid zich 24/7 te blijven ontwikkelen. Het resultaat? Hogere professionaliteit die onze klanten en medewerkers ten goede komt.

Sinds april van dit jaar is SuccessAcademy, de nieuwe interne opleidingstool van SuccessDay, live. Senior Business Consultant Tom Wijers en Managing Consultant Mathias Pauwels werkten de afgelopen maanden hard aan de tool en blijven het platform voor professionele en persoonlijke ontwikkeling de komende tijd verder uitbouwen. Tom: “SuccessDay groeit hard. Het is belangrijk dat onze ervaren Advisory- en AMS-consultants de kennis en ervaring die binnen de organisatie aanwezig is overdragen op nieuw talent. We willen ze een vliegende start geven. Dat doen we door ze in korte tijd de basis bij te brengen van de HRIT-software die wij ondersteunen, ze belangrijke consultancy-skills op te laten doen en door ze kennis te laten maken met de manier van werken die SuccessDay zo succesvol maakt.”

Daarnaast wil het bedrijf uit de Brainport-regio bestaand personeel blijven uitdagen en mooie ontwikkelkansen bieden. Mathias: “Collega’s mogen zelf onbeperkt kiezen uit ons alsmaar groeiend trainingsportfolio, maar leidinggevenden kunnen ook suggesties doen aan de hand van persoonlijke ontwikkelingsdoelen.”

Voorsprong vraagt om continue groei

Naast dat kennisdeling bestaande kennis behoudt, vergroot het ook het vermogen om te innoveren en leidt het tot betere beslissingen. Daarnaast vergroot het de betrokkenheid van werknemers en helpt het bij het ontwikkelen van een sterke bedrijfsidentiteit. “Kennis overdragen en behouden is van levensbelang voor de duurzaamheid van een organisatie. Alleen met de juiste mensen en door continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden kan je voorop blijven lopen”, licht Director Operations Juul van Dongen toe. 

Voorheen gebeurde dit bij SuccessDay vooral via PowerPoint-presentaties, Excel-sheets en pdf’s die te vinden waren op de SharePoint-server, of individueel face-to-face. Maar nu de organisatie steeds groter wordt wil SuccessDay dit op een andere manier inrichten om de kwaliteit van leren en de kwaliteitseisen die het stelt aan kennis te optimaliseren. 

Besloten werd een eigen Academy op te richten, voor de opleiding en ontwikkeling van zowel nieuwe als bestaande medewerkers. De maatwerktrainingen worden ontwikkeld en gegeven door ervaren consultants en techies van SuccessDay zelf, maar er wordt ook samengewerkt met opleidingspartners. “Het opbouwen van kennis en kunde bij mensen kost tijd. Daarom biedt SuccessAcademy ook kant-en-klare trainingen aan van opleidingspartners. Ook willen we webinars, trainingsvideo’s en misschien wel podcasts toevoegen”, vertelt Tom enthousiast.


Standaard- en maatwerktrainingen

De standaardtrainingen zijn vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling. Hierbij gaat het om interactieve online trainingen op het gebied van communicatie, commerciële vaardigheden, samenwerking, loopbaanontwikkeling en management. Denk hierbij aan opleidingen als leren omgaan met weerstand, gezond thuiswerken, presentatietechnieken, timemanagement, projectmanagement, effectief communiceren, e-mail-management, praktisch leiding geven of customer support. 

De maatwerktrainingen, ontwikkeld door specialisten van SuccessDay, betreffen onder meer de verschillende modules van een HRIT-systeem, zoals HCM Core, Talent Management, Recruitment, Compensation en Benefits. Hierbij wordt er niet alleen fundamentele technische kennis bijgebracht, maar wordt er ook ingezoomd op theoretische kaders die van belang zijn binnen een HR-organisatie. “Daarnaast gaat het om het bijbrengen van skills om een goede SuccessDay-consultant te kunnen zijn. Tracks voor juniors gaan onder meer over hoe je een goede pitch doet of presentatie geeft. Maar we bieden ook tracks aan over de producten en diensten van SuccessDay zelf, zoals HCM Software & Vendor Selection, Quick Scan, Fase 0 en After Go-live Support. Ook de Onboarding-track voor nieuwe medewerkers is te vinden in SuccessAcademy”, vertelt Mathias.

Kick om mensen op weg te helpen

Van alle senior professionals bij SuccessDay wordt verwacht dat zij hun kennis willen delen. Daarom creëren zij zelfstandig trainingen op hun expertise-gebied. Iedere twee weken zijn er trainingsavonden waar de kennis gedeeld wordt, soms online soms on-site en soms een combinatie van beide. Doorgaans is zo’n training 3 sessies van elk 2 uur. Ieder kwartaal wordt een nieuwe klas gevormd. Mathias heeft onlangs de training gegeven over Workday Compensation. “Ik vond het heel leuk en waardevol om te doen. Het geeft echt een kick om mensen op weg te helpen, zodat ze een goede start kunnen maken bij de klant of bij ons zelf op bijvoorbeeld de AMS-afdeling. Je hoeft heus niet alle harde kennis over een HRIT-systeem in huis te hebben, maar het is belangrijk dat je beschikt over de basiskennis van de voor- en achterkant van het systeem, zodat je de klant optimaal kunt ondersteunen en de implementatiepartner goed op weg kunt helpen.”

Iedere sessie wordt de cursisten om feedback gevraagd. Tom: “We schaven voortdurend bij en het aanbod wordt voortdurend aangevuld. Aan het eind van het jaar volgen bijvoorbeeld de zelfgemaakte consultancy-tracks.” Volgens hem plukken zowel de professionals en SuccessDay zelf, als ook klanten de vruchten van SuccessAcademy. “De horizon wordt verbreed, het kennisniveau stijgt, het niveau van de dienstverlening gaat omhoog en de kans dat professionals aan boord blijven omdat ze zich kunnen blijven ontwikkelen neemt toe. Het is dus een win-win-winsituatie.” 

Meer weten over SuccessAcademy?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel of mail ons

Werken bij SuccessDay?

Bekijk hier de vacatures!
Tom Wijers SuccessDay Fase 0 Phase 0

Tom Wijers

Senior Business Consultant

Mathias Pauwels

Managing Consultant

Juul van Dongen

Director Operations

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!