Rolf Jorna over de HR Tech Awards

Rolf Jorna over de HR Tech Awards

Waarom zijn de HR Technology Awards voor jou persoonlijk relevant en waarom heb je ervoor gekozen om deel uit te maken van de jury?

Persoonlijk vind ik het hoog tijd worden dat op het gebied van HR Tech een award in het leven wordt geroepen, om zo de aandacht te vestigen op de nauwe relatie en integratie tussen HR en Tech. Deel kunnen nemen als jurylid, doe ik dan ook, met veel enthousiasme, plezier en nieuwsgierigheid!

Bij verschillende organisaties heb ik in de praktijk ondervonden dat investeren in HR Tech zorgt voor meer efficiency en optimalisatie van HR-processen en werkwijzen. Kortom, de processen versnellen en de gebruikers- en klanttevredenheid voor de HR-dienstverlening neemt toe.

Met deze HR Technology Awards geven we de aandacht die dit onderwerp verdient!

Wat verwacht je dat deze awards kunnen bijdragen aan innovatie binnen HRM en een betere samenwerking tussen HR-teams en techbedrijven?

Met deze awards hoop ik dat we een bijdrage kunnen leveren aan een verdere samenwerking en integratie tussen HR, IT en/of techbedrijven. De samenwerking HR en Tech zou een vanzelfsprekende moeten zijn, waarin binnen organisaties gezamenlijk business doelstellingen voor de lange en kortere termijn worden afgesproken op basis van een onderliggende roadmap, planning, resourcing en budget. Alleen op deze wijze maak je vernieuwing en verbetering binnen organisaties structureel en succesvol.

Daarnaast zijn de HR Tech Awards een uitstekend platform om best practises, trends en de nieuwste innovaties te delen, en leveren op deze wijze een bijdrage aan visievorming en perspectief voor de deelnemers en deelnemende organisaties.

Als jurylid, waar ga je specifiek op letten bij het beoordelen van de genomineerde projecten of producten?

Wat ik belangrijk vind als jurylid is, wat levert het op. Enerzijds financieel, dus in hoeverre leidt een business case tot de beoogde efficiency of optimalisatie van processen zoals recruitment, onboarding, engagement en development. Anderzijds, dient de verbetering of vernieuwing ook te leiden tot een hogere medewerkers-, kandidaat- of klanttevredenheid om zodoende vast te stellen of de transformatie ook een succes is.

Wat vind jij persoonlijk het meest inspirerende voorbeeld van innovatie binnen HRM en techbedrijven, en waarom?

Ik heb niet een specifiek voorbeeld in gedachten want het is er al in vele soorten en maten, maar technologie die voor een directe communicatie en feedback tussen organisatie en medewerkers zorgt vind ik uitermate inspirerend.

Vooral in bedrijven en organisaties van enige omvang, is het soms lastig elkaar goed te bereiken of het gaat over (te)veel schijven. Een communicatieplatform kan hierbij helpen waarbij communicatie tweezijdig wordt gefaciliteerd en relevante informatie op een snelle, efficiënte manier met elkaar gedeeld kan worden.

Maar ook het gemak waarmee pulse surveys tegenwoordig ingezet kunnen worden, niet alleen om engagement te meten, maar ook op specifieke onderwerpen zoals exit en onboarding geeft snel een schat aan waardevolle informatie en data die zinvol ingezet kan worden voor het verder verbeteren, optimaliseren en innoveren van organisaties.

Meer weten over de HR Technology Awards?

Bezoek de website
Rolf Jorna over de HR Tech Awards

Rolf Jorna

International Head of Group HR, Action

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!