Pim Gielis over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Ik leer hier meer dan tijdens een studie”

Workday-traineeship bij SuccessDay Pim

Pim Gielis over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Ik leer hier meer dan tijdens een studie”

In april van dit jaar is weer een nieuwe lichting trainees gestart bij SuccessDay. De young professionals leren de fijne kneepjes van het HRIT-vak – en van Workday in het bijzonder – en brengen de opgedane kennis meteen in de praktijk bij toonaangevende opdrachtgevers. In deze blog stellen wij ons nieuwe talent Pim Gielis aan je voor.

Pim was altijd al avontuurlijk ingesteld. Niemand keek dus gek op toen hij op 19-jarige leeftijd besloot om in zijn eentje naar Noorwegen te verhuizen. Na het behalen van zijn havodiploma en een tussenjaar wist hij niet goed welke studie hij wilde gaan doen. Een neef van hem emigreerde eerder al naar Noorwegen en vertelde enthousiaste verhalen over het land. “Ik hou van natuur, actief buiten bezig zijn en rust en ruimte om mij heen. Ik dacht: als ik het nu niet doe, krijg ik er later misschien wel spijt van.”

Hij woont inmiddels alweer zeven jaar in Noorwegen en heeft geen seconde spijt gehad van die beslissing. Pim ging aan de slag bij een installatiebedrijf van technische systemen. Na een paar jaar stapte hij over naar een baan op een psychiatrische afdeling. “Twee totaal verschillende werelden, maar wel twee dingen die ik allebei leuk vind: technologie en meer de menselijke en sociale kant.” Maar omdat hij na een paar jaar merkte dat hij in de psychiatrie niet hogerop kon komen zonder hbo-diploma en hij wel toe was aan een nieuwe uitdaging, besloot hij op zoek te gaan naar iets anders.

Ideale combinatie

“Mijn neef Roel werkt voor SuccessDay en attendeerde mij op het Workday-traineeship dat op korte termijn weer van start zou gaan. Hij dacht dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn.” Toen Pim zich erin verdiepte, was hij het eens met zijn neef. “Zo’n traineeship is de ideale combinatie van leren en werken tegelijk en mijn twee passies – technologie en mensen – komen hier heel mooi samen.” Na een aantal sollicitatiegesprekken mocht hij in april starten bij SuccessDay in de functie van Junior Business Consultant. “Ik vind het heel fijn dat ze hier vooral kijken naar de persoon en waar je talenten liggen. Er wordt verder gekeken dan of je wel het juiste papiertje op zak hebt.”

Pim is blij met de kans die hem is gegeven. Hij zit in een klas met vier andere jonge talenten die zich willen ontwikkelen op het gebied van HRIT, ook wel HCM genoemd.Iedereen heeft een andere achtergrond en een eigen verhaal te vertellen. Het is leuk om ervaringen te delen en te sparren met elkaar. Het is in korte tijd al een hele hechte groep geworden.”

Om de eerste weken van zijn traineeship optimaal te ervaren en de groep snel beter te leren kennen, vloog hij naar Nederland. Maar vanaf volgende week werkt hij hoofdzakelijk vanuit Alesund in Noorwegen, een stad met zo’n 65.000 inwoners. “Uiteraard zal ik regelmatig naar Nederland komen voor trainingen en de SuccessDay-dagen. Hoe vaak weet ik nog niet, maar ik denk zeker wel eens in de een of twee maanden. En vaker als het werk of de klant hierom vraagt, maar dit werk kan vaak ook heel goed remote worden uitgevoerd.”

Specialisatie kiezen

Vorige week werd hij aan zijn eerste opdrachtgever gekoppeld. Voor Bucherer, een Zwitserse producent van luxe horloges, gaat hij zich de komende tijd bezighouden met Business Process Documentation. “Ik breng alle processen in kaart. Bijvoorbeeld bij het aannemen van een nieuw personeelslid: welke stappen worden er dan allemaal gezet? Die informatie is nodig om processen beter in te richten en de verschillende stappen beter op elkaar af te stemmen.”

Na een half jaar moeten de trainees een richting kiezen waarin zij zich verder willen specialiseren. Pim heeft nog geen idee wat dat voor hem gaat worden. “Er is hier zoveel mogelijk…. Ik wil eerst het systeem van Workday beter leren kennen, ontdekken welke verschillende rollen er zoal zijn en uitvinden wat mij goed zou kunnen liggen. Wat dat betreft is zo’n traineeship ideaal voor mij: je leert hier door te doen. Ik heb het idee dat ik tijdens mijn traineeship veel meer ga leren dan wanneer ik vier jaar met mijn neus in de boeken ga zitten op een hogeschool of universiteit. Laat mij maar lekker meelopen met ervaren collega’s en dingen meteen in de praktijk uitproberen.”

Goede eerste indruk

Hij hoopt dit jaar te ontdekken waar zijn passie binnen HRIT ligt en wil zich graag verder ontwikkelen en groeien. Het allerbelangrijkste in een baan vindt hij namelijk de doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. “En die zijn hier bij SuccessDay uitstekend. Er is veel aandacht voor trainingen en iedereen is vriendelijk en altijd bereid je dingen uit te leggen of te laten zien. Daarnaast werk je intensief samen, maar zelfstandigheid en zelfredzaamheid is hier ook essentieel. Je mag je tijd flexibel indelen, wat ook heel prettig is. De eerste indruk is in ieder geval goed.”

Pim werkt graag hard, maar ontspanning is ook belangrijk voor hem. In zijn vrije tijd is hij het liefst zo veel mogelijk buiten. Hij hiket en doet aan free diving (duiken zonder zuurstoffles op zijn rug). “Als ik onder water ben kan ik mijn hoofd volledig leeg maken. Het is heerlijk om dan aan helemaal niets te hoeven denken.” Het enige wat hij mist aan Nederland is zijn hond. “Maar die is in prima handen bij mijn moeder. Omdat ik lange dagen maak en ook regelmatig moet reizen is hem bij mij laten wonen voorlopig geen optie.”

Workday Traineeship SuccessDay Trainees
Trainee Pim Gielis

Pim Gielis

Junior Business Consultant

Meer weten over Workday-traineeship?

Meer informatie over de SuccessDay Traineeship

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!