Jane’s Hoogtepunten tijdens het Oracle Event

Een duik in de toekomst 

Op 14 maart 2024 bracht onze Oracle Practice Lead Jane Johnson een bezoekje aan de Oracle Cloud World Tour in Londen.  Een volle dag met nieuwe ontdekkingen en inzichten. Gedurende de dag heeft Jane een nog beter begrip kunnen ontwikkelen voor de toekomst van technologie, vooral op het gebied van Kunstmatige Intelligentie (AI).

Oracle Cloud World is een groots jaarlijks evenement dat plaatsvindt in het iconische Las Vegas. Na deze spetterende start gaat de tour op wereldreis, met stops in onder andere Dubai, Tokyo, Mumbai en Londen. Tijdens dit evenement delen klanten inspirerende succesverhalen, worden er opwindende aankondigingen gedaan en kun je deelnemen aan boeiende algemene sessies en workshops. Oracle Cloud World 2024 onthult de nieuwste innovaties op het gebied van cloudinfrastructuur, databases en applicaties voor diverse sectoren.

Oracle Cloud World Tour 2024

Beweging bij het Oracle Event 2024

De dag begon met een inspirerende toespraak van Dough Kehring, EVP Corporate Operations, die meteen de toon zette voor een dag vol vernieuwing en leren. Zo mocht ze horen hoe klanten zoals NatWest Group en Michelin hun ervaringen deelden over de praktische toepassing van Oracle Cloud-oplossingen.

“Maar over het algemeen ging het vooral over Kunstmatige Intelligentie… met ChatGPT of VR-apparaten die nu vrij gangbaar worden. Ik bedoel, dat was waarin ik echt geïnteresseerd was.”

Met honderden sessies en duizende bezoekers leek het ook echt alsof je een wereld tour aan het lopen was. “Zoveel sessies en ervaringen, het was bijna overweldigend. En onmogelijk om ze allemaal bij te wonen,” zegt Jane ook. Toch had ze het geluk om enkele hoogtepunten te ervaren tijdens de sessies die ze wel bijwoonde:

  • Achieving Lasting Succes with Oracle AI in Fusion Applications

  • Women’s Networking Luncheon

  • AI gebruiken om een intelligente cloud te bouwen

  • Interview met The Department for Work and Pensions (DWP)

  • Microsoft over Multicloud met OCI en Azure

  • De Toekomst van Data, AI and Development

 

Achieving Lasting Succes with Oracle AI in Fusion Applications

Janes eerste sessie was de “Achieving Lasting Succes with Oracle AI in Fusion Applications.” Tijdens deze sessie werden verschillende demonstraties gegeven die de praktische toepassingen van AI illustreerden.

De AI Assist functie bleek bijzonder verhelderend. Het stroomlijnt processen zoals prestatiebeoordelingen waardoor gebruikers moeiteloos medewerkersfeedback kunnen compileren. Met slechts een klik op de AI Assist knop wordt alle benodigde informatie samengevoegd in het algehele feedbackformulier. Jane: “Oké, je moet nog wat dingen aanpassen, maar over het algemeen is het fantastisch. Sky is the limit’’

Women’s Networking Luncheon

Het was toen tijd voor wat qualitytime met de dames! De Luncheon bood een verfrissende onderbreking voor netwerken en lunchen. Het hoogtepunt voor Jane was echter de boeiende presentatie van Bianca Miller- Cole over personal branding. “Het was ongelooflijk nuttig en plezierig. Absoluut een groot hoogtepunt en een geweldige manier om wat energie op te doen voor de volgende gesprekken/sessie”, zegt Jane.

Oracle Women’s Networking Luncheon, 2024

AI gebruiken om een intelligente cloud te bouwen

De sessie over het gebruik van AI om een ‘Intelligent Cloud’ te Bouwen hield Jane gedurende de hele sessie betrokken. De uitgebreide uitleg van Pradeep Vincent over de opzet van de cloud was bijzonder verhelderend, waardevolle inzichten biedend in de complexiteit van cloud-infrastructuur.

Interview met The Department for Work and Pensions (DWP

Tijdens deze sessie had Jane de kans om te luisteren naar een kort interview met het Engelse Ministerie van Werk en Pensioenen (DWP). De discussie benadrukte hoe Oracle en AI complexe problemen oplosten. Voor Jane was het geruststellend om te zien dat technologie werd ingezet voor impactvolle oplossingen.

Microsoft over Multicloud met OCI en Azure

Vervolgens was het tijd voor de presentatie van Microsoft over ‘Multicloud met OCI en Azure’. De samenwerking tussen Oracle en Microsoft toonde de naadloze integratie van hun diensten, wat gemak en efficiëntie belooft voor gebruikers op verschillende platforms.

Microsoft: Multicolour, OCI, Azure

The Future of Data, AI and Development for HR

De dag werd uiteindelijk afgesloten met “De Toekomst van Data, AI en App-ontwikkeling.” De inzichten van Oracle Vice-President Jenny Tsai-Smith over data- en app-ontwikkelingsinnovaties lieten Jane geïnspireerd achter. De verschuiving naar het genereren van datasystemen in plaats van ze handmatig te coderen, belooft een spannende toekomst in technologie.

Al met al bood de Oracle Cloud World Tour Jane een schat aan kennis en netwerkmogelijkheden (en beweging) voor in de HRIT. Elke sessie bood waardevolle inzichten, waardoor ze geïnspireerd en enthousiast was om de mogelijkheden van opkomende technologieën te verkennen. Te midden van alle kennis en netwerkmogelijkheden genoot Jane van het opnieuw verbinden met ex-collega’s en het maken van nieuwe connecties. En natuurlijk zorgden de vele cappuccino’s ervoor dat Jane de dag energiek konden doorkomen.

Wil je meer informatie over het implementeren van Oracle?

Neem dan contact met ons op

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!