Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: Oracle Grow

Oracle - genomineerd voor HR Technology Awards - SucessDay Blog

Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: Oracle Grow

 Op 19 september 2023 worden voor de eerste keer de HR Technology Awards uitgereikt. Vorige week maakte de onafhankelijke vakjury de 6 genomineerden bekend, verdeeld over 2 categorieën. Voor de award voor Best HR Technology Product Innovation of the Year zijn Workday Peakon Employee Voice, UKG en Oracle Cloud HCM nog in de race. Voor de award voor Best Next Generation HR Technology (gericht op scale-ups) gaat het nog tussen Crunchr, Fanployer en WELDER. Deze week stellen we de genomineerden alvast aan je voor. In dit artikel vertelt Randy Lens, Solution Consulting Leader Cloud Applications Benelux, je alles over Oracle Grow.

Kan je jezelf om te beginnen even kort aan ons voorstellen?

“Ik ben Randy Lens, Solution Consulting Manager voor de HCM-applicaties voor Oracle in de Benelux. Ik werk 8,5 jaar bij Oracle en ik stuur een team van functionele en technische consultants van onze HCM-oplossingen aan. De vraag die ik vaak krijg is: ‘Wat doen Solution Consultants?’ Dat zijn de mensen met inhoudelijke HR-kennis die in een salestraject met onze sales-mensen meegaan. Ik ben alweer 25 jaar actief in het HRIT-werkveld. Ooit ben ik begonnen als implementatieconsultant van HR-en Payroll-systemen bij PeopleSoft. Verder heb ik bij LogicaCMG en Unilever gewerkt en heb ik tevens als HR Directeur gewerkt bij een IT-startup. Voordat ik bij Oracle kwam heb ik vijf jaar bij de TU Delft gewerkt als HRIT verantwoordelijke.”

Randy Lens, Solution Consulting Leader Cloud Applications Oracle

Randy Lens, Solution Consulting Leader Cloud Applications Oracle Grow

Kan je wat meer vertellen over je bedrijf en het product?

“Oracle is een datamanagementbedrijf met een breed scala aan oplossingen, van infrastructuur- en platformservices tot volledige SaaS-oplossingen. Momenteel zijn we het snelst groeiende cloudbedrijf ter wereld. Onze doelstelling, als we het over HR hebben, is dat de medewerker centraal moet staan. Dus alles wat onze oplossing biedt, moet werken voor die medewerker. Zo zijn we begonnen en dat hebben we steeds een stapje verder uitgebouwd tot een volledig Mobile Responsive HR-oplossing. Als je kijkt naar waar we vandaag staan, naar de innovatie die we brengen, dan zijn we een strategische HR-oplossing, die als enige ter wereld vanuit één datamodel werkt.”

“Het product waarmee we aan deze awardshow meedoen is Oracle Grow. Hiermee bieden we een ongeëvenaarde user experience aan de medewerker die op 1 plek alle gegevens terugvindt over zijn/haar loopbaanontwikkeling om zo optimaal verder te kunnen groeien. Het innovatieve eraan is dat het ondersteund wordt met Artificial Intelligence (AI), waardoor suggesties worden gedaan die jou als medewerker verder kunnen helpen om in je huidige en/of toekomstige functie te excelleren.”

HR Technology Awards

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan de HR Technology Awards?

“Oracle Grow heeft met de HR Executive Award al een mooie award in de wacht gesleept als meest innoverende product van 2023 voor learning en skills development in de Verenigde Staten. Dat smaakte naar meer. Eerlijk gezegd was ik nogal verbaasd dat een dergelijke award-toekenning nog niet bestond in Nederland. In België bestaat zo’n onafhankelijke awardshow al langer. Het is goed dat Bas Eggelaar van SuccessDay met dit initiatief is gekomen. Wij kennen hem al een tijdje, want de HRIT-wereld in Nederland is klein. Hij attendeerde ons op de onafhankelijke awardshow, maar we werden er ook op gewezen via Finance on a Mission & HR on a Mission.”

Wat maakt jullie uniek?

“Ik denk dat we een goede en serieuze kans maken om met de prijs naar huis te gaan, uitgaande van de kracht van wat Oracle Grow doet. Als je kijkt naar de markt dan is het echt iets onderscheidends. Vooral door de manier waarop we gebruikmaken van AI en machine learning. Het belangrijkste is dat de medewerker hier optimaal mee wordt bediend. Voor hem of haar wordt in één oogopslag duidelijk: hier sta ik en hier wil of kan ik naartoe. Onze oplossing geeft suggesties voor toekomstige vaardigheden, leermogelijkheden, nuttige collega’s waar je eens mee zou kunnen praten of als mentor zou kunnen vragen om jezelf verder te ontwikkelen. Het geeft een transparante blik naar de toekomst met voor de hand liggende routes, maar ook minder voor de hand liggende mogelijkheden waar je misschien nog niet eerder aan had gedacht. Dit dekt een gat af dat nog miste bij elke HRIT-oplossing, ook bij die van onze concurrenten. ”

Waarom denken jullie dat jullie genomineerd zijn?

“We hebben twee weken geleden in onze videopresentatie geprobeerd op een gestructureerde wijze duidelijk uit te leggen wat Oracle Grow doet. Daarna kwam de pitch op Nyenrode. Ik denk dat wij tot de laatste drie zijn gekomen, omdat we het meest innovatief zijn op het gebied van learning. EN hierbij gaat het zowel om het verdiepen als het verbreden van je skills.”

Wat verwacht je van de awardshow? Denk je dat jullie gaan winnen?

“We hebben natuurlijk niet gekeken bij de andere pitches, dat kan ook niet. Aan de andere kant willen we ook niet zo zelfverzekerd zijn om te denken dat wij hem gaan winnen. Maar ik denk wel dat we een goede en serieuze kans maken. Het is voor iedereen die meedoet, genomineerd wordt en voor de winnaar natuurlijk een hele mooie erkenning. Maar eigenlijk is dit bovenal een award voor al onze klanten. Onze roadmap met nieuwe functionaliteiten is voor 80 procent bepaald door de input van onze klanten. We zijn niet allen heel trots op onze oplossing, maar ook op hoe die oplossing tot stand is gekomen met behulp van onze klanten.”

Over de HR Technology Awards

Omdat er in Nederland nog geen onafhankelijke awards werden uitgereikt voor HR-technologie besloot Bas Eggelaar, oprichter van SuccessDay dat het de hoogste tijd was hiervoor. Al snel sloten zich verschillende partners aan bij het evenement.

De jury van de HR Technology Awards bestaat uit voorzitter Anne Jaakke (HR Changemaker) Louis Luijten (Diverse Board-posities & Alumni CIO ASML) Rolf Jorna (Alumni Head of Group HR Action), Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer), Helen Richardson (CHRO van Renewi), Erwin Hoogeveen (CHRO Fugro) en Pascale Peters (Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit).

De Awardshow vindt plaats op 19 september in De Kazerne in Brainport, het hart van Europese innovatie. Inmiddels hebben zich al zo’n 100 CHRO’s, CIO’s en HR- en IT-Directeuren aangemeld voor HET netwerkevenement op het gebied van HR Technology. Naast de eerder genoemde categorieën wordt er ook nog een award uitgereikt aan de Beste HR Transformatie met behulp van Technologie.

Meer weten over de HR Technology Awards?

hrtechnologyawards.nl

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!