Farshad Labib over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Het is prettig dat het welzijn van het personeel hier voorop staat”

Workday Traineeship bij SuccessDay - Farshad

Farshad Labib over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Het is prettig dat het welzijn van het personeel hier voorop staat”

In april van dit jaar is weer een nieuwe lichting trainees gestart bij SuccessDay. De young professionals leren de fijne kneepjes van het HRIT-vak – en van Workday in het bijzonder – en brengen de opgedane kennis meteen in de praktijk bij toonaangevende opdrachtgevers. In deze blog stellen wij ons nieuwe talent Farshad Labib aan je voor.

Farshad Labib (27) werd geboren in Afghanistan, maar was genoodzaakt al op jonge leeftijd samen met zijn familie het land te verlaten. Vanwege het werk van zijn vader bij het Rode Kruis woonde hij gedurende zijn jeugd op verschillende plekken over de hele wereld. “Ik heb onder meer in Bulgarije, Azerbeidzjan, Indonesië en de Filipijnen gewoond. In zoveel verschillende landen mogen wonen en verschillende culturen leren kennen, was een geweldige ervaring.”

Nadat hij klaar was met de middelbare school in de Filipijnen en wilde gaan studeren, kwam hij uit bij de bachelor Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij heeft familie wonen in het zuiden van Nederland en zijn zussen studeerden n Maastricht. “Ik had goede verhalen gehoord over de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Bovendien vertelde mijn familie dat de mensen hier heel erg open en uitgesproken zijn. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren en dat bevalt mij goed.”

Buitengym

Minder leuk aan Nederland vindt hij het weer en de Hollandse pot. “Maar gelukkig kan je hier zo’n beetje elke keuken in de wereld proeven, dus er is genoeg te kiezen.” Hij woont nog altijd in Nijmegen, in een huis met studenten en pas afgestudeerden. “We hebben een tuin met een eigen buitengym, dus ik zit daar helemaal prima”, vertelt Farshad. In zijn vrije tijd gaat hij vaak klimmen en boulderen. Het liefst sport hij om de dag. Verder leest hij graag en heeft hij twee konijnen die vaak los door zijn kamer lopen. “De ruimte is van hen, ik ben er slechts te gast”, grapt hij.

Tijdens zijn master Arbeids- en Organisatiepsychologie – eveneens aan de Radboud Universiteit – liep hij stage bij Stork in Utrecht. Hier kwam hij voor het eerst in aanraking met HRIT. “Tijdens mijn studie kwam dit aspect niet echt aan bod, maar het was fijn dat ik daar ervaring op kon doen met IT-systemen en tools binnen het HR-domein. Ik mocht er aan de slag met global HRIS en People Analytics. Het HCM-systeem dat daar werd gebruikt was van SuccessFactors. Al snel dacht ik: dit is super interessant, hier wil ik mij verder in bekwamen.”

Dol op reizen

Net voordat hij afstudeerde besloot hij een mooie reis te maken. “Ik hou van reizen. Over een paar jaar wil ik ook graag een tijd door Zuid-Amerika reizen. Ik wil mij verdiepen in de Inca- en Mayacultuur en ik hou van bergen.” Op de dag van zijn terugkomst ontving hij een berichtje via LinkedIn van een recruiter of hij wilde komen praten over een baan bij SuccessDay. “Briljante timing he?”, lacht hij.

Farshad kende het bedrijf nog niet, maar omdat SuccessDay actief is in HCM en HRIT besloot hij toch te gaan praten. Het klikte en hij mocht na het gesprek met de recruiter op gesprek komen bij verschillende consultants van SuccessDay. “Wat mij meteen aansprak was hun enthousiasme en de prettige sfeer binnen het bedrijf. De cultuur is hier fantastisch. Iedereen werkt hard en wil zichzelf continu verbeteren, maar er is ook veel aandacht voor ontspanning. Het welzijn van het personeel staat hier echt voorop. En je krijgt hier veel vrijheid en verantwoordelijkheid.”

Nederlandse les

Het is prettig dat de voertaal binnen SuccessDay hoofdzakelijk Engels is, omdat er veel verschillende nationaliteiten werken en ook de klanten internationaal opereren en soms eveneens afkomstig zijn uit het buitenland. “Ik spreek al wel een beetje Nederlands maar ik vind dat het beter kan. Ik ben dan ook van plan om Nederlandse lessen te gaan volgen”, vertelt Farshad. In zijn klasje wordt er hoofdzakelijk Engels gesproken, omdat er twee trainees afkomstig zijn uit Spanje. “En een van de trainees woont al jaren in Noorwegen, maar hij komt wel uit Nederland. Dus we zijn behoorlijk internationaal, haha.”

Hij vindt het fijn dat zijn eerste echte baan een traineeship is. “Ik wil mijzelf continu blijven ontwikkelen en dan is de combinatie van werken en leren ideaal. Ik kan het komende jaar veel nieuwe dingen leren en verschillende rollen uitproberen.” Momenteel werkt hij als Project Management Officer (PMO) bij BDR Thermea in Apeldoorn. Het bedrijf gaat Workday uitrollen en zit nu in de implementatiefase (Phase 1). In eerste instantie zou Farshad maar een paar maanden blijven, maar het kan zijn dat hij de periode verlengt als hij langer aan kan blijven als PMO, zodat hij ook de livegang en de eerste tijd erna mee kan maken. “Op die manier maak ik het hele traject van dichtbij mee. Dat lijkt mij heel leerzaam.”

Klantcase in Antwerpen

De eerste maanden van het traineeship ervoer hij als heel leerzaam en intensief. “We leren alle ins en outs van Workday, maar er is ook aandacht voor de ontwikkeling van onze soft skills. Die zijn minstens zo belangrijk als HRIT-consultant. Het leukst vond ik tot nu toe de week in Antwerpen, waar we met ons groepje werkten aan een fictieve case. We hebben heel goed samengewerkt en de problemen die we tegenkwamen in overleg opgelost. Ik heb mij onder meer bezig gehouden met de Compensation-module. Echt een geweldige ervaring.”

Voordat hij een keuze kan maken waarin hij zich binnen het HRIT-domein verder wil specialiseren, wil hij eerst een beter totaaloverzicht krijgen. “Ik ben een spons en zuig alle informatie op. Ik leer heel veel van het schaduwdraaien met de senior consultants hier.” Wat de toekomst brengt, weet hij nog niet. “Voorlopig wil ik mij verder bekwamen in HRIT. Maar het kan ook zo maar zijn dat ik op een gegeven moment weer verder ga kijken. Ik wil mijzelf blijven uitdagen en heb een hekel aan sleur. Ik hou graag alle opties open. Niets is in beton gegoten.”

Workday Traineeship SuccessDay Trainees

Illustratie: Studio van Laar

Farshad Labib

Meer weten over Workday-traineeship?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!