Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: WELDER

Welder- genomineerden -HR Technology Awards - SucessDay Blog

Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: WELDER

 Op 19 september 2023 worden voor de eerste keer de HR Technology Awards uitgereikt. Vorige week maakte de onafhankelijke vakjury de 6 genomineerden bekend, verdeeld over 2 categorieën. Voor de award voor Best HR Technology Product Innovation of the Year zijn Workday Peakon Employee Voice, UKG en Oracle Cloud HCM nog in de race. Voor de award voor Best Next Generation HR Technology (gericht op scale-ups) gaat het nog tussen Crunchr, Fanployer en WELDER. Deze week stellen we de genomineerden alvast aan je voor. In dit artikel vertelt oprichter en eigenaar Maarten Schellekens je alles over WELDER.

Kan je jezelf om te beginnen even kort aan ons voorstellen?

“Ik ben Maarten Schellekens, oprichter van WELDER. Ik heb ooit bedrijfswetenschappen gestudeerd en ben daarna gestart bij een groot cateringbedrijf, waar ik in zeven jaar tijd zo’n beetje alle lagen van het bedrijf heb gezien. Het viel mij destijds op dat er op strategisch managementniveau nog maar heel weinig gestuurd wordt op voor HR relevante zaken. Er werd één keer in het jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek gedaan, en dan hield het wel zo’n beetje op. Dat is toch apart? Je kijkt toch ook niet slechts één keer per jaar of je bedrijf nog winstgevend is? Je moet veel meer in controle zijn: voortdurend meten hoe het met de tevredenheid zit. Waarom werken mensen hier, hoe kunnen mensen groeien, waar lopen ze tegenaan, hoe liggen we als werkgever in de markt? Om meer grip te krijgen op zulk soort zaken heb ik toen samen met mijn compagnon Rob Wouters tooling ontwikkeld. En dat is het begin geweest van WELDER, dat op 1 april 2019 is opgericht.”

Welder- genomineerden -HR Technology Awards - SucessDay Blog

Maarten Schellekens, oprichter en eigenaar van WELDER

Kan je wat meer vertellen over je bedrijf en het product?

“WELDER helpt bedrijven bij het faciliteren van bovengenoemde HR-processen. Inmiddels werken er 32 mensen op ons kantoor in Den Bosch. Er is veel vraag naar ons product, waarbij we ons met name richten op het MKB. De reden dat we WELDER gestart zijn, is dat we in Nederland een groot probleem hebben op de arbeidsmarkt. Er is een enorme krapte aan personeel en de werkdruk is groot, wat veel stress en burn-outs veroorzaakt. Dan kan je allerlei mooie, innovatieve oplossingen, bedenken, maar die richten zich met name op hoogopgeleide kenniswerkers. Wij richten ons juist op kleine en middelgrote ondernemingen die zich vooral bezighouden met fysieke arbeid: de timmerman, installateur of verpleegsters om de hoek. Daar willen wij het verschil voor maken. Wij helpen die bedrijven om hun HR-processen beter te faciliteren. Dat kan gaan om inwerkprogramma’s, beoordelingsgesprekken, interne communicatie, maar ook exit-analyses.”

“We hebben een app ontwikkeld die heel gebruiksvriendelijk is en door medewerkers op de smartphone 24/7 kan worden geraadpleegd. In die app zit alles wat hij of zij nodig heeft om het werk goed uit te kunnen voeren en zich verder te ontwikkelen: het inwerkprogramma, interne communicatie, kennisbanken, e-learnings, ontwikkelingsplannen, et cetera.”

“De app is white label, afgestemd op het bedrijf en de doelgroep. We bieden een gereedschapskoffer aan en het bedrijf kan zelf kiezen waar het mee aan de slag gaat. Vaak gaat dit geleidelijk, omdat er nog veel stappen te maken zijn. Soms duurt het wel twee jaar totdat klanten al die elementen hebben ingericht. Door onze modulaire opzet is dit geen enkel probleem.”

HR Technology Awards

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan de HR Technology Awards?

“Omdat we het leuk vonden om mee te doen aan deze nieuwe, onafhankelijke prijs. Je kunt jezelf goed profileren er zijn veel netwerkmogelijkheden en ik vind het leuk om inzicht te krijgen in wat voor nieuwe technologieën er op de markt komen.”

Wat maakt jullie uniek? Met andere woorden: waarom denken jullie dat jullie genomineerd zijn?

“We willen de tooling zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk maken voor de doelgroep, omdat zij nog heel weinig met HR-technologie doet. Dat zit ‘m in eenvoudig taalgebruik, indien gewenst  in de moedertaal van de gebruiker, met een uitstekende user interface, heldere documentatie, duidelijke activatiecampagnes, overzichtelijke dashboarding, et cetera. We doen er alles aan om slimme technologie toegankelijk te maken voor de hele samenleving.”

“Ons bedrijf bestaat uit twee delen: een technisch deel, en dat zijn onze software developers en productspecialisten die zorgen dat alle tooling netjes is ingericht en een deel dat bestaat uit HR-professionals die onze klanten begeleiden bij het implementeren van de tool. En dat is hard nodig. Want een gemiddelde bouwvakker of bakker zal nog niet vaak een ontwikkelingsgesprek hebben gevoerd. Het is mijn persoonlijk doel om te zorgen dat iedere stratenmaker in Nederland een ontwikkelingsgesprek heeft. En zo iemand hoeft echt niet door te groeien tot directeur, maar je moet wel met zo iemand in gesprek over hoe je zijn werk beter, leuker en makkelijker kunt maken.”

“Medewerkers worden met onze tooling zo goed mogelijk begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Het grote voordeel voor de HR-afdeling is dat het veel tijd bespaart en meer waarde kan toevoegen in zijn werk. HR-professionals hoeven zich namelijk minder met administratieve taken bezig te houden en kunnen zich meer focussen op strategische werkzaamheden. Zij hebben meteen de juiste data tot hun beschikking, op basis waarvan er inzicht ontstaat en de strategie verder kan worden uitgestippeld. De HR-manager zal hierdoor steeds vaker plaatsnemen aan de boardroomtafel. Er is sowieso sprake van een kentering: werkgeluk staat steeds vaker hoog op de agenda van de directie. En terecht: je moet mensen niet als risicofactor zien, maar als je kans op succes.”

Wat verwacht je van de awardshow?

“De concurrentie is groot en het is eigenlijk appels met peren vergelijken, omdat we allemaal totaal iets anders doen. May the best man of woman win. Het is hoe dan ook een mooie gelegenheid om jezelf te presenteren en nieuwe contacten te leggen.”

Over de HR Technology Awards

Omdat er in Nederland nog geen onafhankelijke awards werden uitgereikt voor HR-technologie besloot Bas Eggelaar, oprichter van SuccessDay dat het de hoogste tijd was hiervoor. Al snel sloten zich verschillende partners aan bij het evenement.

De jury van de HR Technology Awards bestaat uit voorzitter Anne Jaakke (HR Changemaker) Louis Luijten (Diverse Board-posities & Alumni CIO ASML) Rolf Jorna (Alumni Head of Group HR Action), Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer), Helen Richardson (CHRO van Renewi), Erwin Hoogeveen (CHRO Fugro) en Pascale Peters (Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit).

De Awardshow vindt plaats op 19 september in De Kazerne in Brainport, het hart van Europese innovatie. Inmiddels hebben zich al zo’n 100 CHRO’s, CIO’s en HR- en IT-Directeuren aangemeld voor HET netwerkevenement op het gebied van HR Technology. Naast de eerder genoemde categorieën wordt er ook nog een award uitgereikt aan de Beste HR Transformatie met behulp van Technologie.

Meer weten over de HR Technology Awards?

hrtechnologyawards.nl

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!