Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: Enza Zaden

genomineerden voor de HR Technology Awards: Enza Zaden

Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: Enza Zaden

Vorige week werden voor de eerste keer de HR Technology Awards uitgereikt. Voor de categorie Beste HR-transformatie met behulp van Technologie kwamen drie genomineerden in aanmerking. Enza Zaden was er een van. In dit artikel vertellen CHRO Anke Schouten en Roland Kool, Global HR Operations Manager, je alles over de HR-transformatie van Enza Zaden uit Enkhuizen.

Kunnen jullie om te beginnen jezelf even kort aan ons voorstellen?

Ik ben Anke Schouten, VP HR voor Enza Zaden, wat betekent dat ik wereldwijd verantwoordelijk ben voor HR. Ik werk nu 4,5 jaar voor Enza en ik leid niet alleen de HR-technologietransformatie, maar ook de hele HR-transformatie. Al gebruiken wij zelf intern het woord transformatie niet. Het komt erop neer dat wij de HR-functies en de HR-processen professionaliseren.”

“Ik ben Roland Kool. Ik werk bij Enza Zaden als Global HR Operations Manager. Ik ben hier negen jaar geleden begonnen en zo’n vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de HR-afdeling. Ik ben verantwoordelijk voor de HR-services en de HR-applicaties, dus eigenlijk het HRIT-gedeelte. Samen met Anke geef ik het digitale HR-portfolio voor Enza Zaden voor de komende jaren vorm.”

Kunnen jullie wat meer vertellen over Enza Zaden en de HRIT-transformatie van het bedrijf?

Anke: “Enza Zaden is een familiebedrijf dat in 1938 is begonnen als Enkhuizer Zaadwinkel. Inmiddels is het een internationaal opererend groenteveredelingsbedrijf, met het hoofdkwartier in West-Friesland. Met name de afgelopen twintig jaar zijn we hard gegroeid. Desondanks vertonen we nog alle kenmerken van een familiebedrijf, met volle focus op de medewerkers. Doordat de groei in een stroomversnelling is gekomen, kwam een aantal jaren geleden de realisatie dat we onze manier van werken moesten aanpassen om ook in de toekomst succesvol te blijven.”

Roland: “Enza Zaden telt ongeveer 2800 medewerkers, afhankelijk van het seizoen en we hebben vestigingen in 28 landen. Het hoofdkantoor staat in Enkhuizen en we hebben onder andere vestigingen in Duitsland, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Tanzania, India en Maleisië. Bijna de helft van de werknemers bij Enza Zaden is actief binnen Research & Development (R&D). We zijn actief in meer dan dertig groentegewassen, waaronder sla, paprika, tomaat, komkommer en ui. De zaden hiervan worden wereldwijd geproduceerd en verkocht.”

Anke: “Het HR Leadership Team heeft de globale HR-strategie uitgestippeld en ik de global HR-strategie uitgestippeld en in kaart gebracht welke systemen en tools hierbij ondersteunend konden zijn. Al snel kwamen we erachter dat een globaal HR-systeem een must is. We werkten met verschillende lokale payroll-systemen, Excel en soms zelfs nog met pen en papier. Ieder land had zijn eigen systeem en z’n eigen processen. Er was behoefte die processen te stroomlijnen en standaardiseren.” 

Jullie hebben de hulp van SuccessDay ingeschakeld voor, tijdens en na de implementatie van een global HRIT-systeem. Hoe dat zo?

Anke: “Ik had zo’n HRIT-implementatie al tweeënhalve keer eerder gedaan bij vorige werkgevers dus ik wist hoeveel werk het is en dat je de juiste expertise in huis moet hebben om dit in goede banen te kunnen leiden. Ik kwam er al snel achter dat we er bij Enza niet klaar voor waren om dit zelf te doen. Ik ben op zoek gegaan naar een partner die goed bij ons als familiebedrijf zou passen. Wij zoeken graag dingen zelf uit en laten ons niet zo snel iets laat vertellen door externen. Na een zoektocht kwam ik uit bij SuccessDay. We zijn gaan praten en al snel was duidelijk dat we een goede match zijn. Onze samenwerking is gestoeld op vertrouwen. Inmiddels hebben ze ons geholpen bij de leveranciersselectie, de voorbereidende fase voorafgaand aan de implementatie, de implementatie zelf en ze nemen ook de nazorg, in de vorm van Application Managed Services, op zich.”

Roland: “De keuze is uiteindelijk gevallen op Workday. Het systeem is goed opgebouwd en is een HCM-pakket van origine, met state-of-the-art technologie. Ook de procesgedreven aanpak sprak ons aan. Inmiddels is het systeem in de eerste zes landen uitgerold. Het gaat om de basis HR-processen voor Nederland, Duitsland, Spanje, de VS, Canada en Mexico, ongeveer 65% van ons personeelsbestand. Over anderhalve maand volgen de overige 22 landen. Ik verwacht dat de livegang volgens planning zal verlopen. Wel hou ik er rekening mee dat niet alles soepel zal verlopen. De grootste uitdaging is het gigantische change proces waar we voor staan. We proberen onze managers en medewerkers goed voor te bereiden met behulp van e-learnings en walk-in-sessies voor support. Ook hier is SuccessDay bij betrokken. Een andere grote uitdaging is het procesmatig moeten werken. Bij Enza Zaden is er veel ondernemerschap en autonomie en nu moeten mensen straks binnen kaders gaan werken. Wij benaderen dit als ‘freedom within a framework’, waarbij het belangrijk is dat mensen niet het idee krijgen dat ze worden vastgesnoerd.”

HR Technology Awards

Waarom hebben jullie meegedaan aan de HR Technology Awards en wat vonden jullie van de awardshow?

Anke: “Wij zijn aangemoedigd om ons project in te dienen. In eerste instantie twijfelde ik wel, omdat ik het allemaal niet zo bijzonder vond wat we aan het doen waren. We doen gewoon wat we moeten doen. Maar ik heb inmiddels al van zoveel mensen gehoord dat het juist heel uitzonderlijk is dat onze HRIT-implementatie helemaal volgens het boekje verloopt, dat ik de aanmoediging nu wel begrijp. We zijn uiteindelijk ook doorgedrongen tot de finale, dus ook door de jury zijn we hierin bevestigd. Natuurlijk is het jammer dat we uiteindelijk niet gewonnen hebben, echter de andere genomineerden in onze categorie hebben hele mooie dingen bereikt. Uiteindelijk draait het ook niet om de winst, maar om het meedoen en de eer. We voelden ons sowieso winnaars. Het was heel leuk om meer te horen over de andere inzendingen en ervaringen uit te wisselen. Het evenement zat heel goed in elkaar. Ik was onder de indruk van de samenstelling van de jury, van de sprekers, van de opkomst. Het was een goede mix van leveranciers en organisaties en CHRO’s en HR-managers. Ook de locatie was goed gekozen. Dus petje af!”

Wat kan je nu met behulp van HR-technologie dat je eerst nog niet kon?

Roland: “We hebben nu veel meer inzicht gekregen op onze people analytics. We weten nu exact wie waar werkt en weten binnenkort ook welke talenten en ambities onze mensen hebben. We zeiden vaak dat LinkedIn meer van onze mensen weet dan wij, maar dat is binnenkort niet meer zo! Zo kunnen we er beter voor zorgen dat onze kennis niet de deur uitloopt. En we hoeven niet meer te sturen op basis van onderbuikgevoel. We kunnen nu veel meer gaan sturen op basis van data. We kunnen teruggrijpen op de feiten. Niet van de ene op de andere dag, maar stapje voor stapje.”

Wat is tot nu toe de belangrijkste les die je hebt geleerd?

Roland: “Dat je het change-stuk zo veel mogelijk binnen de eigen organisatie moet beleggen. Je eigen mensen kennen de organisatie als geen ander. De rol van Test Lead kan je eenvoudig uitbesteden, net als een HCM Lead. Die kennis kan je eenvoudig overdragen. Maar change is zo specifiek, dat kan je eigenlijk niet uitbesteden.”

genomineerden voor de HR Technology Awards: Enza Zaden

Anke Schouten

VP HR Enza Zaden

genomineerden voor de HR Technology Awards: Enza Zaden

Roland Kool

Global HR Operations Manager Enza Zaden

Over de HR Technology Awards

Omdat er in Nederland nog geen onafhankelijke awards werden uitgereikt voor HR-technologie besloot Bas Eggelaar, oprichter van SuccessDay dat het de hoogste tijd was hiervoor. Al snel sloten zich verschillende partners aan bij het evenement.

De jury van de HR Technology Awards bestond uit voorzitter Anne Jaakke (HR Changemaker) Louis Luijten (Diverse Board-posities & Alumni CIO ASML) Rolf Jorna (Alumni Head of Group HR Action), Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer), Helen Richardson (CHRO van Renewi), Erwin Hoogeveen (CHRO Fugro) en Pascale Peters (Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit).

De Awardshow vond plaats op 19 september in De Kazerne in Brainport, het hart van Europese innovatie. HET netwerkevenement op het gebied van HR Technologie werd bezocht door zo’n 100 CHRO’s, CIO’s en HR- en IT-Directeuren. Naast de eerder genoemde categorieën werden er ook awards uitgereikt in de categorieën Beste HR Technologie Product Innovatie van het Jaar en Beste NextGen HR Technologie.

Meer weten over de HR Technology Awards?

hrtechnologyawards.nl

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!