Enza Zaden biedt korte HR-stage aan SuccessDay-trainees

Enza Zaden biedt korte HR-stage aan SuccessDay-trainees

Enza Zaden biedt korte HR-stage aan SuccessDay-trainees

Wat SuccessDay uniek maakt, is dat hun consultants zowel HR- als IT-expertise hebben. Maar hoe zorg je daarvoor bij trainees die nog weinig of geen werkervaring hebben? Enza Zaden, partner van SuccessDay, bood 5 technische consultants op het gebied van Workday een kort maar krachtige HR-stage aan. Op deze manier krijgen de trainees een veel beter inzicht in de taken, procedures en HRIT-behoeften van professionals in verschillende HR-rollen.

Enza Zaden is een familiebedrijf dat in 1938 begon als Enkhuizer Zaadwinkel. Inmiddels is het een internationaal opererend groenteveredelingsbedrijf, waar zo’n 2800 mensen werken. Het hoofdkantoor staat in West-Friesland. Het bedrijf is de afgelopen twintig jaar bijzonder snel gegroeid. Maar toch vertoont het nog steeds alle kenmerken van een familiebedrijf, met volledige focus op hun medewerkers. Door de snelle groei realiseerde Enza Zaden zich een paar jaar geleden dat het haar manier van werken moest veranderen, wil het ook in de toekomst succesvol blijven.

“We hebben vestigingen in 28 landen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Enkhuizen en we hebben ook kantoren in Duitsland, Spanje, de VS, Canada, Mexico, Tanzania, India en Maleisië. Bijna de helft van de medewerkers van Enza Zaden werkt in Research & Development (R&D). We richten ons op meer dan 30 groentegewassen, waaronder sla, zoete paprika, tomaat, komkommer en ui. De zaden worden over de hele wereld geproduceerd en verkocht”, vertelt Roland Kool, Global HR Operations Manager bij Enza Zaden.

Negen jaar geleden begon hij bij Enza Zaden als Business Process Analyst en eind 2019 maakte hij de overstap naar de HR-afdeling. Hij is verantwoordelijk voor de HR-diensten en -toepassingen. Samen met CHRO Anke Schouten geeft hij de komende jaren vorm aan het digitale HR-portfolio van Enza Zaden. Ze stippelden de globale HR-strategie uit en identificeerden welke systemen en tools ondersteuning konden bieden. “We ontdekten al snel dat een global HR-systeem voor ons een must is. We werkten met verschillende lokale salarissystemen, Excel en soms zelfs nog met pen en papier. Elk land heeft zijn eigen systemen en processen. Er was behoefte om die processen te stroomlijnen en te standaardiseren”, legt Roland uit.

Een goede match

HRIT-implementatietrajecten brengen veel werk met zich mee en organisaties moeten er de juiste expertise voor in huis hebben – of halen – om dit goed te managen. Enza Zaden ontdekte dat het er niet klaar voor was om dit alleen te doen en ging op zoek naar de juiste partner. Het bedrijf schakelde de hulp in van SuccessDay voor, tijdens en na de implementatie van Workday, dat gekozen werd als global HRIT-systeem. “SuccessDay bleek goed bij ons te passen. Als familiebedrijf zoeken we dingen graag zelf uit en laten we ons niet zo graag door derden vertellen wat we moeten doen.” SuccessDay heeft Enza Zaden geholpen met leveranciersselectie, de voorbereidende fase voorafgaand aan de implementatie, de implementatie zelf en de nazorg, in de vorm van Application Managed Services (AMS).

Het bedrijf uit Enkhuizen werd dit jaar genomineerd voor een HR Technology Award voor haar HRIT-transformatieproject. De jury was onder de indruk hoe soepel de implementatie tot nu toe is verlopen. Met een wereldwijd HRIT-systeem heeft Enza Zaden veel meer inzicht in haar people analytics. Nu weet het precies wie waar werkt en straks weet het ook welke talenten en ambities mensen hebben. “We zeiden vaak dat LinkedIn meer wist over onze eigen mensen dan wij, maar daar komt binnenkort verandering in! We zullen beter toegerust zijn om ervoor te zorgen dat onze kennis niet wegloopt. En we hoeven niet meer te sturen op buikgevoel. We kunnen steeds meer beslissingen nemen op basis van data.”

Strategische HR-partnerships

Roland vertelt dat de samenwerking met SuccessDay gebaseerd is op vertrouwen. “We hebben geen traditionele leverancier-klantrelatie. Ik denk dat de traditionele klant-leverancierrelatie zal vervagen. Het draait allemaal om strategische HR-partnerships. Dat betekent dat je er allebei voor de lange termijn in zit en dat je elkaar wilt helpen. Daar hoort ook de uitwisseling van allerlei informatie bij.” Daarom bood Enza Zaden SuccessDay een helpende hand om hun nieuwe trainees meer HR-expertise te laten opdoen. “Verschillende trainees waren al betrokken bij ons HRIT-project. Vooral Aitor, die zelf aan de Workday-implementatie werkte, maar Alba en Pim pakten ook af en toe AMS-tickets voor Enza Zaden”, legt Roland uit.

Na een gesprek met mede-eigenaar Juul van Dongen besloot Roland de trainees een korte HR-stage aan te bieden bij Enza Zaden. “De grootste achilleshiel van grote adviesbureaus als Deloitte en PWC is dat ze goede technische consultants hebben die de wereldwijde HCM-systemen heel goed kennen, maar niets weten van HR. Het unique selling point van SuccessDay is dat ze die werelden combineren. Maar met hun snelle groei – SuccessDay won onlangs een bronzen FD Gazelle Award – is een valkuil dat ze langzaam een PWC of Deloitte worden en dat je weer een nieuw soort SuccessDay nodig hebt. Als je nieuwe young professionals aanneemt, is het bijna onmogelijk dat ze ervaring hebben in beide vakgebieden. Daarom hebben we besloten om hun trainees een kijkje in de keuken te geven bij onze HR-afdeling.”

Zij mochten bij Enza Zaden rondlopen om een beter gevoel te krijgen bij hoe het leven eruit ziet van mensen die dagelijks werken met het HRIT-systeem dat ze implementeren. Stagiair Pim is zeer te spreken over deze aanpak. “We werden opgesplitst in twee groepen. Beide groepen kregen de kans om een dag mee te lopen op de HR-afdeling, in gesprek te gaan met professionals in verschillende rollen en zoveel vragen te stellen als we wilden. Het belangrijkste doel was om inzicht te krijgen in de HR-taken, een dag uit het leven van mensen op de HR-afdeling te ervaren, meer te leren over HR-processen en employee journeys, et cetera. We kregen een perfecte blik op de andere kant van het systeem.”

Een veel beter inzicht

Alba vult aan: “Als HRIT-consultant moeten we deze HR-achtergrond hebben en die hadden we niet allemaal toen we met het traineeship begonnen. Dat komt omdat SuccessDay zo snel uitbreidt en besloten heeft om zelf young professionals op te leiden. Door de HR-stage bij Enza Zaden hebben we een veel beter inzicht gekregen in de taken, rollen, processen en verwachtingen en behoeften van HR-professionals van een HRIT-systeem. Zo hadden we een geplande meeting met een HR-businesspartner en iemand van HR-operations. Mensen met verschillende HR-rollen bekijken HRIT-systemen vanuit een andere invalshoek. Nu weet ik dat we ons taalgebruik en onze onderwerpen moeten aanpassen als we het over het HRIT-systeem hebben: HR-management vertel je vooral hoe het systeem hen kan helpen bij het uitvoeren van hun HR-strategie, operations vertel je vooral hoe het systeem hun leven veel gemakkelijker kan maken en papierwerk kan verminderen.”

Alba benadrukt dat het ook interessant was om met de HR-mensen van Enza Zaden te praten over verandermanagement en hoe hun houding soms veranderde tijdens of na de implementatie van Workday. “Ze vertelden me hoe ze deze verandering ervaren, soms was er vooraf wat weerstand, en hoe ze zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Over het algemeen zie je dat als mensen meer ervaring krijgen met het systeem ze steeds vaker de meerwaarde ervan gaan inzien. Ze vragen om specifieke rapporten en vragen regelmatig om demo’s.”

Carrières van jonge professionals een boost geven

Pim betreurt dat bijna alles tegenwoordig digitaal gaat. “Digitalisering heeft enorme voordelen – ik doe dit interview bijvoorbeeld in mijn huis in Noorwegen. Maar het nadeel is dat de persoonlijke kant van de dingen gewoon vervaagt. Ik ontmoet bijna geen van mijn klanten in het echt. Ook al kan ik mijn werk prima op afstand doen op mijn laptop, het is altijd leuk om mensen te leren kennen en echte connecties te maken.” Alba is blij dat ze een aantal van de mensen heeft ontmoet achter de AMS-tickets die ze soms oppikt. “Als ik de persoon ken en weet hoe die praat en wat die precies doet en wil, kan ik die persoon ook beter helpen.”

Tot slot stelt Roland dat het absoluut noodzakelijk is voor goede HRIT-consultants om feeling te hebben met hun klanten. “Weet wat ze doen, hoe het systeem wordt gebruikt en wat hun specifieke behoeften zijn. Dat is de belangrijkste toegevoegde waarde van SuccessDay. Dat weten ze nu. Dus ga zo door! We helpen ze graag verder.” Enza Zaden wil de HR-stage bij SuccessDay binnenkort evalueren, indien nodig verbeteren en vervolgens in de toekomst aanbieden aan nieuwe lichtingen trainees van SuccessDay. Roland hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. “Het is altijd een goed idee om de carrières van jonge professionals een boost te geven met stages in het algemeen en strategische partnerschappen aan te gaan met klanten. Als strategische partners is er altijd sprake van onderlinge kennisuitwisseling. Op deze manier kunnen we allebei succesvoller zijn.”

genomineerden voor de HR Technology Awards: Enza Zaden

Roland Kool

Global HR Operations Manager bij Enza Zaden

genomineerden voor de HR Technology Awards: Enza Zaden

Anke Schouten

VP HR bij Enza Zaden

Meer informatie over traineeships bij SuccessDay?

Lees meer over het SuccessDay-traineeship

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!