Douwe Clarijs over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Ik heb de drive dat ik altijd goed wil zijn in wat ik doe”

Workday Traineeship bij SuccessDay Douwe

Douwe Clarijs over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Ik heb de drive dat ik altijd goed wil zijn in wat ik doe”


In april van dit jaar is weer een nieuwe lichting trainees gestart bij SuccessDay. De young professionals leren de fijne kneepjes van het HRIT-vak – en van Workday in het bijzonder – en brengen de opgedane kennis meteen in de praktijk bij toonaangevende opdrachtgevers. In deze blog stellen wij ons nieuwe talent Douwe Clarijs aan je voor.

Douwe (26) volgde tweetalig onderwijs en besloot na het behalen van zijn propedeuse IT dat het allemaal wel wat menselijker mocht. Daarom koos hij voor de bachelor International Human Resource Management, inclusief het honours program Creativity in Finance & Management, beide aan de hogeschool Saxion. Zijn stage liep hij bij Shimano Europe Group, waarna hij er ook mocht afstuderen om er vervolgens (parttime) aan de slag te gaan als Human Resources Administrator.

SuccessDay leerde hij kennen toen hij bij Shimano betrokken raakte bij de tweede fase van de implementatie van Workday. SuccessDay hielp met de nazorg en het onderhoud van het systeem na de livegang. Hoe meer mensen hij er leerde kennen, hoe enthousiaster hij werd over het bedrijf uit Eindhoven. Toen hij een vacature voorbij zag komen, besloot hij te reageren. “Ik kreeg teruggekoppeld dat ik nog wat ervaring miste voor die positie, maar dat ze graag met mij in gesprek wilden of hun aankomende Workday-traineeship wat voor mij zou kunnen zijn. Ik was meteen enthousiast en voor ik het wist, had ik binnen enkele uren drie telefoongesprekken met ze gevoerd. Uiteraard moest de sollicitatie wel eerst netjes worden kortgesloten met Shimano, maar daar zagen ze ook wel in dat dit een hele mooie kans voor mij was.”

Meteen vertrouwd

Zijn cv sluit namelijk perfect aan op het vakgebied van SuccessDay: het snijvlak van HR en IT. Daarnaast stelt Douwe dat hij zichzelf continu kan blijven ontwikkelen met behulp van het traineeship. “Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren. Je krijgt hier enorm veel trainingen aangeboden, je vervult verschillende rollen bij interessante opdrachtgevers en de ervaren consultants van SuccessDay verzorgen ook intern interessante trainingen. Bovendien is er een coach beschikbaar die je kan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Een traineeship past bij mij, want ik beschik over een enorme drive om goed te zijn in wat ik doe en hier word je in een recordtempo klaargestoomd.”

Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden bij SuccessDay volgens Douwe uitstekend. “Waar krijg je nou een onbeperkt aantal vakantiedagen? Je krijgt hier ook enorm veel vrijheid, uiteraard gekoppeld aan verantwoordelijkheid. En last but not least: de mensen die hier werken zijn hartstikke leuk. Ik heb het idee dat ik hier volledig mijzelf kan zijn. Tijdens het sollicitatiegesprek met Marco bleek dat we dezelfde games spelen, van dezelfde muziek houden en ook nog eens van dezelfde sporten. Dus het voelde meteen vertrouwd.”

Voorsprong op de rest

Douwe loopt door zijn ervaring met Workday bij Shimano al wel een beetje voor op de andere trainees. Bovendien startte hij al in januari van dit jaar bij SuccessDay, terwijl het traineeship pas in april van start ging. Na een vakantie van drie weken om de batterij op te laden na zijn afstuderen, ging hij begin dit jaar bij een andere klant – Enza – aan de slag met change support. “Ook daar werken ze met Workday. Ik kon goed rondkijken hoe het systeem daar ingezet gaat worden en mocht bij bezig houden met het ontwikkelen van trainingsmateriaal en het oppakken van tickets tijdens de Smooth Landing. Dit was een heel laagdrempelige manier om wegwijs te worden met het systeem.”

Voordat het traineeship van start ging, is hem gevraagd of hij de eerste weken niet te veel wilde voorzeggen in de groep, zodat de andere trainees hun eigen ontdekkingstocht konden maken. “Uiteraard kreeg ik veel vragen en verzochten zij mij hen te helpen, toen ze doorhadden dat ik al een voorsprong had. Maar ik heb mij bewust op de achtergrond gehouden. En als ik wel hielp, gaf dat ook wel weer een goed gevoel, want ik wil mensen graag op weg helpen, dat past bij mijn karakter. Het is heel mooi om de groei van alle trainees van dichtbij mee te maken.”

Geen gesneden koek

De trip naar Antwerpen eind april vindt Douwe tot nu toe het leukst. “We zaten in een Airbnb met z’n allen en hebben vier dagen lang aan een klantcase gewerkt, waarbij SuccessDay de klant speelde. De inhoud was gebaseerd op de HCM-training van Workday de week ervoor. Ik zal niet zeggen dat het voor mij gesneden koek was, maar ik had die koek al wel eens gebakken, zullen we maar zeggen”, lacht hij. Douwe heeft er al met al toch nog veel van geleerd. “En het team is ook hechter geworden in die week.”

Douwe omschrijft zichzelf als erg leergierig, een tikkeltje introvert en iemand die niet snel gestrest raakt. “Mijn rust werkte aanstekelijk op de rest van de groep”, merkte ik. Hij is een teamplayer die graag samenwerkt. “Het leukste aan HRIT vind ik dat het vaak lijkt op het oplossen van een puzzel. Dat vind ik niet alleen leuk, ik ben er ook goed in. Dat je meedenkt over een oplossing die voldoet aan de wensen van de klant, en liever nog net iets meer kan dan gevraagd, vind ik het allerleukste aan mijn werk.”

Nog lang niet uitgeleerd

Binnenkort start Douwe bij Enza met datasupport tijdens fase 2 van de implementatie. “Ik wilde graag meer de analytische kant op. Toen ik ze bij SuccessDay vertelde dat ik delen van datasupport al gedaan had, zeiden ze: ‘Laat dan maar eens zien dat je het kan’. Dus die uitdaging ben ik aangegaan, haha.” Hij vindt het heerlijk dat hij bij SuccessDay vaak uitgedaagd wordt en soms ook in het diepe gegooid wordt.

Het leukste aan zijn werkgever vindt hij hoe benaderbaar zijn collega’s zijn. “Gelukkig zijn ze hier altijd bereid om je te helpen. En fouten maken mag, maar ze zeggen wel ‘own it en fix it’. Het is ook heel fijn dat je in de eigen testomgeving dingen kunt uitproberen. Dan is er niet meteen een man overboord als het eens niet goed uitpakt.” Douwe heeft ook leidinggevende aspiraties en verwacht dat hij die binnen SuccessDay verder kan ontwikkelen. “Eén ding is zeker: je kunt hier alle kanten op. Ik kijk altijd verder vooruit en ben hier nog lang niet uitgeleerd.”

Workday Traineeship SuccessDay Trainees

Illustratie: Studio van Laar

Douwe Clarijs

Junior Business Consultant

Meer weten over de Workday-traineeship?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!