Dit zijn de winnaars van de HR Technology Awards 2023

Winners HR Technology Awards - blog SuccessDay

Dit zijn de winnaars van de HR Technology Awards 2023

Gisterenavond werden de winnaars bekend gemaakt van de eerste editie van de HR Technology Awards in Nederland. Tijdens een drukbezocht netwerkevenement in De Kazerne bij Brainport kregen de 9 genomineerden (verspreid over 3 categorieën) de kans om hun HRIT-product of -project te pitchen voor de vakjury en het publiek. Uiteindelijk gingen Just Eat Takeaway.com, Workday Peakon Employee Voice en Crunchr met een award naar huis.

In de categorie Beste HR Transformatie met behulp van Technologie (gericht op gebruikersorganisaties) ging Just Eat Takeaway.com met de prijs naar huis. Karya Imirzalioglu, Global Head of People Technology van Just Eat Takeaway.com, nam de prijs in ontvangst namens haar team. “Ik ben heel blij dat we hebben gewonnen. Het is een heel prestigieuze prijs die we graag op onze naam wilden schrijven. We zijn een innovatief tech-bedrijf en dat willen we ook graag uitstralen naar de buitenwereld. We hebben laten zien dat we met onze HR-afdeling voorop lopen met Robotic Process Automation (RPA) en het is fijn dat dit nu ook door anderen wordt gezien.”

Beste HR Transformatie met behulp van Technologie

Just Eat Takeaway.com nam het op tegen A.S. Watson/Neurolytics en Enza Zaden. Hoewel het HR-team van Just Eat Takeaway.com, in Nederland vooral bekend van Thuisbezorgd.nl, de meeste processen van HRIT-pakket Workday heeft geautomatiseerd met behulp van een API, is dit te complex voor wereldwijde operaties met land-specifieke regels. “Zo was JET Pay – het systeem waarmee teams hun favoriete maaltijden kunnen laten bezorgen op kantoor via de app of kunnen betalen met de JET Pay Card in de bedrijfskantine of restaurants – nog niet volledig geïntegreerd in Workday. Hierdoor moest het HR-operatieteam handmatig gegevens invoeren over nieuwe medewerkers, contractbeëindigingen en functiewijzigingen, wat leidde tot uitdagingen. Er werd een pilotproject gestart om drie specifieke automatiseringsprocessen te automatiseren met behulp van Robotic Process Automation (RPA)”, legt Imirzalioglu uit.

De bot, Jetty genaamd, neemt alle saaie, repetitieve taken over. Dit biedt een aantal voordelen, waaronder verhoogde efficiëntie, lagere kosten, verbeterde nauwkeurigheid en een betere ervaring voor medewerkers. “Het is een relatief klein project met grote resultaten. De award kan ons helpen om in beeld te komen als aantrekkelijke werkgever bij kandidaten en dat is mooi want we willen ons team binnenkort verder uitbreiden.”

Beste HR Technologie Product Innovatie van het Jaar

In de categorie Beste HR Technologie Product Innovatie van het Jaar (gericht op softwareleveranciers) ging de award naar Workday Peakon Employee Voice. “Met deze tool geven we elke medewerker een stem en helpen hem of haar de verandering te realiseren die zij graag zien in het dagelijkse werk. Dat begint bij luisteren en bij begrijpen wat er speelt”, licht Michiel Veefkind, bij Workday verantwoordelijk voor Peakon in de Benelux, toe. Lees hier hoe Peakon Employee Voice precies werkt.

Veefkind is blij met de erkenning van de vakjury van de HR Technology Awards. “Wij geloven in de kracht van Peakon’s positieve impact. Het is fijn om te zien dat anderen dat ook erkennen. Het was een mooi evenement met een mooie opkomst. Het is goed voor de hele HR-community dat dit evenement er is. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, want dit krijgt ongetwijfeld een vervolg!” Workday Peakon Employee Voice nam het op tegen Oracle Grow en UKG.

Beste NextGen HR Technologie

In de laatste categorie van de avond – Beste NextGen HR Technologie (gericht op scale-ups) ging de award naar Crunchr. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Londen en Boston en telt inmiddels zo’n 70 medewerkers. CEO en oprichter Dirk Jonker kon helaas niet fysiek bij de awardshow aanwezig zijn omdat hij sprak op een internationale conferentie, maar hij had zijn collega’s afgevaardigd. In een interview voorafgaand aan de awardshow liet hij doorschemeren goede hoop te hebben de prijs in de wacht te slepen. “We hebben onlangs al een prijs van Gartner gewonnen en we zijn door Forbes uitgeroepen tot de beste HR-technologie. Wij vertellen HR met Crunchr wat er aan de hand is in de organisatie. En we laten ze zien wat de opties zijn om er iets aan te doen. Zo maken we HR de beste business-adviseur voor de business. Sinds kort kan je met Crunchr ook praten met je data met behulp van generative AI”, vertelt Jonker.

In dit interview lees je meer over Crunchr en hoe de technologie precies werkt. Jonker benadrukt dat de tijd begint te dringen voor organisaties die nu nog moeten beginnen met inzichten op basis van people analytics. “Elke maand dat je wacht met inzicht verkrijgen, verlies je ongelooflijk veel geld. Wij hebben nu een klant waar we hebben becijferd dat we in een jaar tijd bijna 16 miljoen dollar hebben bespaard. Dat is meer dan een miljoen per maand! No time to waste dus. Ga niet zelf iets bouwen. Het heeft ons acht jaar gekost om te komen tot waar we nu staan. Dus wake up en neem de lead als HR. Het is mijn ambitie dat de CHRO de vice president wordt van de CEO.” Crunchr kreeg naast de award ook nog een aanmoedigingsprijs van 10.000 euro vanuit de organisatie van de HR Technology Awards. De andere genomineerden in de categorie voor scale-ups waren Fanployer en WELDER.

Succesvol evenement

De awardshow werd bezocht door ruim 100 CHRO’s, HR-directeuren en HRIT-experts. Michel Stokvis, Senior Director Randstad Innovation Fund verzorgde de keynote. Tijdens het diner werd er druk genetwerkt en de bezoekers wisselden enthousiast kennis en ervaringen met elkaar. Initiatiefnemer Bas Eggelaar van SuccessDay kijkt dan ook terug op een succesvol evenement. “Het is prachtig om te zien dat een idee dat ooit onder de douche is ontstaan is uitgegroeid tot zoiets moois. Gezien alle enthousiaste reacties, de kwaliteit van de inzendingen, het aantal deelnemers en de vakkundige jury kan je rustig stellen dat er dringend behoefte was aan een onafhankelijke awardshow voor HRIT-oplossingen van zowel grote softwareleveranciers als scale-ups en voor HR-transformaties met behulp van innovatieve technologie. We zijn dan ook van plan om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.”

Over de jury van de Technology Awards

De jury van de HR Technology Awards bestond uit voorzitter Anne Jaakke (HR Changemaker) Louis Luijten (Diverse Board-posities & Alumni CIO ASML) Rolf Jorna (Alumni Head of Group HR Action), Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer), Helen Richardson (CHRO van Renewi), Erwin Hoogeveen (CHRO Fugro) en Pascale Peters (Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit).

Meer weten over de HR Technology Awards?

hrtechnologyawards.nl

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!