Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: UKG

UKG - genomineerd voor HR Technology Awards - SucessDay Blog

Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: UKG

 Op 19 september 2023 worden voor de eerste keer de HR Technology Awards uitgereikt. Vorige week maakte de onafhankelijke vakjury de 6 genomineerden bekend, verdeeld over 2 categorieën. Voor de award voor Best HR Technology Product Innovation of the Year zijn Workday Peakon Employee Voice, UKG en Oracle Cloud HCM nog in de race. Voor de award voor Best Next Generation HR Technology (gericht op scale-ups) gaat het nog tussen Crunchr, Fanployer en WELDER. Deze week stellen we de genomineerden alvast aan je voor. In dit artikel vertelt Christiaan Weurding, Account Executive HR-transformaties je alles over UKG.

Kan je jezelf om te beginnen even kort aan ons voorstellen?

“Ik ben Christiaan Weurding, sinds maart Account Executive bij UKG. Ik help organisaties al tien jaar bij digitale HR-transformaties. Dat is mijn passie. “Wij richten ons op frontline workers; medewerkers van een winkel of fabriek die niet permanent een laptop of computer tot hun beschikking hebben. Voor hen is een app prettiger en die bieden wij ze dan ook. Onder andere…”

Christiaan Weurding, Account Executive HR-transformaties UKG

Kan je wat meer vertellen over je bedrijf en het product?

“In Nederland zijn we begonnen als PeopleDoc en Kronos, nu zijn we UKG. Onze hoofdkantoren staan in Boston en Miami. Wereldwijd werken er zo’n 15.000 mensen en in Europa ongeveer 1300. Hier in Nederland hebben we een mooi kantoor in Amsterdam, met uitzicht op de Johan Cruyff ArenA.”

“De mens in het productieproces staat bij ons centraal. Dat noemen we “Human Centric”. Hen bieden we oplossingen om roosters in te zien en makkelijk met elkaar te communiceren. En dat is nog maar een heel compacte samenvatting. Want wat ons vooral bij deze Awards brengt, zijn de AI en Machine Learning componenten die we toevoegen binnen Workforce Management.”

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan de HR Technology Awards?

“We staan altijd open voor nieuwe initiatieven rond productinnovatie. Ik ken Bas Eggelaar, oprichter van SuccessDay en initiatiefnemer van deze awardshow goed. Toen hij mij vertelde over de HR Technology Awards was ik meteen enthousiast. Vooral omdat het een onafhankelijke award is, doen we er graag aan mee. Ook omdat we denken dat we een goede kans maken om te winnen. Wij geloven echt in onze AI-innovaties.”

Wat maakt jullie uniek?

“Wij geloven dat software meer moet doen dan management van cijfers voorzien. Je kunt er ook je mensen blij mee maken en betrokken houden. Door ervoor te zorgen dat ze de juiste informatie kunnen vinden. Of snel een werkgeversverklaring kunnen krijgen. Dat is de praktische kant. Maar wij weten uit ervaring en onderzoek dat medewerkers tevredener, meer betrokken en productiever zijn als ze invloed en inspraak hebben op hun planning.”

“Onze oplossingen bieden managers roosters die al bijna helemaal rond zijn, dankzij AI-aanbevelingen, machine learning en duizenden datapunten. Dat scheelt een hoop handwerk, controles en frustraties. De voorkeuren van medewerkers tellen er ook in mee. Als mensen bijvoorbeeld diensten willen ruilen, stelt het systeem collega’s voor die hen kunnen vervangen. Op basis van historische beschikbaarheid, maar ook op basis van benodigde certificaten of competenties. Dat maakt de kans op een succesvolle ruil groter.”

“Zo’n oplossing is winst voor iedereen. Managers kunnen erop vertrouwen dat roosters gewoon altijd kloppen en voor medewerkers wordt het een stuk makkelijker om een harmonieuze balans tussen privé en werk te realiseren. Dat noemen we bij UKG Life-Work Technology. En het is niet voor niets dat “Life” daarbij voorop staat.”

HR Technology Awards

Waarom denken jullie dat jullie genomineerd zijn?

“Ik zie het als de bevestiging van al het werk wat we doen en al gedaan hebben. En dat we op de route zitten die een heleboel bedrijven op zullen gaan. HR-technologie is een middel, geen doel op zich. Het gaat om de mensen die we met onze software ondersteunen.”

Wat verwacht je van de awardshow? Denk je dat jullie gaan winnen?

“We zijn ontzettend trots op wat we doen en dat we in de race zijn voor een HR Technology Award. We zijn al zover gekomen en hebben de jury weten te overtuigen van ons product, nu gaan we ook voor de winst!”

Over de HR Technology Awards

Omdat er in Nederland nog geen onafhankelijke awards werden uitgereikt voor HR-technologie besloot Bas Eggelaar, oprichter van SuccessDay dat het de hoogste tijd was hiervoor. Al snel sloten zich verschillende partners aan bij het evenement.

De jury van de HR Technology Awards bestaat uit voorzitter Anne Jaakke (HR Changemaker) Louis Luijten (Diverse Board-posities & Alumni CIO ASML) Rolf Jorna (Alumni Head of Group HR Action), Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer), Helen Richardson (CHRO van Renewi), Erwin Hoogeveen (CHRO Fugro) en Pascale Peters (Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit).

De Awardshow vindt plaats op 19 september in De Kazerne in Brainport, het hart van Europese innovatie. Inmiddels hebben zich al zo’n 100 CHRO’s, CIO’s en HR- en IT-Directeuren aangemeld voor HET netwerkevenement op het gebied van HR Technology. Naast de eerder genoemde categorieën wordt er ook nog een award uitgereikt aan de Beste HR Transformatie met behulp van Technologie.

Meer weten over de HR Technology Awards?

hrtechnologyawards.nl

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!