Dit zijn de belangrijkste USP’s van Ceridian Dayforce

Amazon Web Service

Dit zijn de belangrijkste USP’s van Ceridian Dayforce

SuccessDay is platformagnostisch. Dat betekent dat wij de implementatie van diverse HCM-softwarepakketten begeleiden en onafhankelijk werken van leveranciers. In deze blog vertelt onze consultant Laurentiu Chera over zijn ervaringen met Ceridian Dayforce.

Laurentiu groeide op in Roemenië en vertrok voor zijn studies (Psychologie en de master Human Resources International Management) naar Engeland. Daar bleef hij na zijn afstuderen wonen, omdat hij aan de slag kon in verschillende interessante HR-rollen. Toen hij bij Thales als HR-coördinator werkte, merkte hij dat zijn interesse vooral uitging naar rollen op het snijvlak van HR en IT. “Ik werd bedreven in het gebruik van het HCM-systeem van Workday, maar wilde mijn kennis nog verder verdiepen en verbreden.”

Hij besloot zich te gaan verdiepen in HRIT-vacatures. Hij stuitte via LinkedIn op een interessante vacature bij SuccessDay. Hoewel het om een Nederlands bedrijf ging, besloot hij toch te solliciteren. “Dat bleek achteraf de beste beslissing in mijn carrière te zijn! Ik wist meteen: dit is wat ik wil doen!”

Internationale workforce

Laurentiu ging in januari 2022 aan de slag voor SuccessDay als junior consultant. Vanuit Engeland werkt hij op afstand voor diverse klanten. Managing Director Bas Eggelaar: “Wij hebben inmiddels in bijna 10 landen specialisten voor ons werken. Het maakt ons niet uit waar ze zitten, als ze maar goed zijn, zich willen blijven ontwikkelen en matchen met onze bedrijfscultuur.”

Dat is voor Laurentiu zeker het geval. “Ik voel mij ondanks de afstand onderdeel van de familie. De samenwerking verloopt heel soepel. Dat komt zeker ook door de bedrijfscultuur van SuccessDay. De lijntjes zijn kort, hun werkwijze is heel efficiënt, maar er is ook tijd voor een lolletje. En ze zijn heel direct in hun communicatie en daar hou ik van! In Engeland communiceren ze veel indirecter en informeler. Die Hollandse directheid past veel beter bij mij.”

Eenvoudige data-import

Laurentiu volgde de afgelopen tijd een training op het gebied van Ceridian Dayforce, een uitgebreid HCM-cloudplatform uit Noord-Amerika dat HR, salarisadministratie, secundaire arbeidsvoorwaarden, personeelsmanagement, tijdsregistratie en talentmanagement combineert. “Vroeger kreeg Ceridian nog wel eens de kritiek dat de implementatie van het pakket complex en tijdrovend kon zijn vergeleken met andere pakketten. Dat is nu wel anders! De huidige versie kan moeiteloos geïmplementeerd worden en is heel gebruiksvriendelijk”, vertelt de SuccessDay-consultant.

Hij vindt Ceridian beter georganiseerd dan veel andere HCM-pakketten. “Ten opzichte van andere systemen is het heel eenvoudig om klantdata te laden in Ceridian Dayforce. Daarnaast zijn de gebruikershandleidingen duidelijk en geven ze handige tips & tricks. Er zit ook een geïntegreerd trainingssysteem bij met demo’s, video’s en een fijne oefenomgeving.”

Uniform systeem

Doordat het een alles-in-één-oplossing is, hoeven klanten bovendien niet te vertrouwen op (vaak) fragiele integraties met andere systemen. Transacties verlopen hierdoor naadloos en in real-time en er zijn niet langer dubbele gegevensinvoer, handmatige workarounds en batchprocessen nodig. Dit zorgt voor een uniforme en prettige gebruikerservaring, een kortere trainingstijd, een snellere gebruikersadoptie en een betere Return on Investment (ROI).

Ceridian Dayforce bestaat uit de volgende modules:

 • Payroll
 • Benefits
 • Onboarding
 • Performance
 • Learning
 • Dashboards
 • Human Resources
 • Workforce Management
 • Recruiting
 • Engagement
 • Compensation
 • Succession Planning
 • Document Management

New kid on the block

Volgens Laurentiu is de User Interface (UI) eenvoudig, niet te ingewikkeld. “Ten opzichte van andere systemen ziet het design er iets minder gelikt uit. Je kunt bijvoorbeeld niet zelf de kleuren aanpassen. Aan de andere kant krijg je bij Dayforce wel weer alles in één oogopslag te zien. Je hoeft dus niet te scrollen of te klikken tussen meerdere tabbladen. Zo kan je meer doen in minder muisbewegingen.”

De SuccessDay-consultant ziet Ceridian Dayforce als the new kid on the block die een beetje nerdy is. “Maar wees niet bang om bevriend te raken met nerds. Zij krijgen de klus geklaard. Het is echt een solide HCM.”

Laurentiu staat – nu hij de training succesvol heeft afgerond – te popelen om meer vlieguren te gaan maken met het HRIT-systeem van Ceridian. “Ik ben pas net begonnen, maar wat ik al heb mogen zien was indrukwekkend. Vanwege mijn HR-achtergrond weet ik bovendien goed wat er leeft bij de doelgroep en kan ik klanten goed adviseren voorafgaand, tijdens en na de implementatie.”

Meer weten over Ceridian Dayforce?

Bel of mail ons

Laurentiu Chera

Junior Consultant

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!