Dit zijn de beste HRIT updates van Workday 2024R1

De nieuwe mogelijkheden in HRIT verkennen met de nieuwste updates van Workday 2024R1

Dit zijn de beste HRIT updates van Workday 2024R1

Efficiëntie en security omarmen met de verbeterde functies van Workday 2024R1

Introductie tot de nieuwste innovaties van Workday

Ontdek samen met SuccessDay de meest interessante updates van Workday 2024R1! Deze combinatie van security verbeteringen, geweldige updates voor recruitment en nieuwe rapportages maakt ons team erg enthousiast! Lees onze nieuwste blog over de grootste HRIT-vooruitgangen met de Workday 2024R1, uitgekozen door het SuccessDay AMS Team. Laten we eens kijken hoe ze de wereld van HRIT revolutioneren.

1. Vernieuwde interface voor recruitment: Verbeterde recruitmentervaring

We beginnen met de nieuwe interface voor recruitment. Het wervingsproces in Workday heeft een aanzienlijke metamorfose ondergaan. Pre-Hire Foto, Contactinformatie (telefoon, e-mail, IM) of Wervingsinformatie (inclusief naam van de recruiter, functieaanvraag, verwijzingsinformatie en meer) kunnen worden weergegeven of verborgen gehouden worden indien niet nodig. Het wervingsproces is nu verbonden met het recruitment template wat het proces efficiënter maakt voor recruiters!

2. Regenereren van de arbeidsovereenkomst: Gestroomlijnd en conform

Workday introduceert een nieuw proces om een arbeidsovereenkomst met bijgewerkte gegevens na aanwerving te regenereren.Deze functionaliteit vereenvoudigt de wijziging van details van de arbeidsovereenkomst, waardoor kandidaten en pre-hires naadloos bijgewerkte documenten kunnen inzien. Het vermindert handmatige arbeid en compliance risico’s, waardoor het aanwervingsproces efficiënter en veiliger wordt.

3. Verbeteringen in template voor functieprofiel: Gestroomlijnde wijzigingen

De templates voor functieveranderingen van Workday zijn nu meer gebruiksvriendelijk. Je hebt nu meer flexibiliteit over welke velden je weergeeft binnen de administratieve en functieprofielsecties in het template voor functiewijzigingen.

Deze nieuwe functie maakt updates van het functieprofiel eenvoudiger. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om de functiecategorie of functieclassificatie te verbergen als je bedrijf deze velden niet gebruikt. Andere velden zoals manager of positie worden in een nieuw formaat weergegeven en sommige bevatten labelwijzigingen voor een intuïtievere ervaring.

4. SMS voor Recruitment: Aanpasbare meldingen

We zijn erg enthousiast over deze nieuwe functie! Workday staat nu het beheer van aangepaste SMS-sjablonen en meldingen voor wervingsprocessen toe, wat een persoonlijke toets en efficiëntie toevoegt aan de communicatie met kandidaten.

Dit verbetert de efficiëntie door wervingsteams in staat te stellen snel contact op te nemen met kandidaten en tijdige reacties te ontvangen. Je kunt die gesprekken beheren via het recruiter hub.

5. Rapportage van talentenpool: Dynamisch en nauwkeurig

We hebben ook enkele updates met betrekking tot rapportage die we willen delen! De dynamische talentenpoolaantallen van Workday worden nu dagelijks bijgewerkt om nauwkeurige en prestatiebevorderende inzichten te bieden voor talentmanagementstrategieën.Workday voert nu dagelijks een achtergrondtaak uit om het lidmaatschap van actieve dynamische talentenpools in je tenant bij te werken.

Deze nieuwe toevoeging zal je talentpools up-to-date houden! De achtergrondtaak voegt nieuwe mensen toe die passen bij de oorspronkelijk opgeslagen zoekcriteria en verwijdert bestaande leden die niet langer aan de criteria voldoen. Je kunt dit ook zelf bijwerken door op de actie Update Membership te klikken op het rapport van de talentenpool.

6. Vernieuwing voor tijdregistratie: Gebruiksvriendelijke kalenderweergave

Een ander opvallend punt in de 2024R1-update: Workday introduceert een verbeterde kalenderweergave die de weken afstemt op de kalenderinstellingen van de werkschema’s van werknemers. Werknemers kunnen hun tijd bekijken, inclusief tijdvakken, vrije tijd en niet-gekoppelde kloktijden.

Het nieuwe rapport “Tijd invoeren per periode” stelt werknemers in staat tijd in te voeren met een kalenderweergave die overeenkomt met hun tijdregistratieperiodeschema. Dit verbetert de gebruikerservaring binnen de module tijdregistratie, een update die de meeste klanten zullen waarderen.

7. Nieuw proces voor het bijwerken van user-based security groepen

Het laatste punt in deze lijst van de beste updates van Workday 2024R1: Workday introduceert een nieuw proces voor het toewijzen van user-based security groepen. Je kunt aanvragen voor het toewijzen of verwijderen van security groepen van andere gebruikers goedkeuren, beoordelen, afwijzen en herverdelen. Je kunt je standaarddefinitie ontwerpen en de benodigde taak ‘Update User-Based Security Group Assignment’ gebruiken om het te laten werken. Daarnaast ondersteunt het geavanceerde routering, conditieregels en aangepaste meldingen.

Conclusie: Een sprong naar futuristisch HR-beheer

SuccessDay gaat diepgaand in op de analyse van Workday 2024R1 en onthult niet alleen kleine aanpassingen, maar duwt de efficiëntie van HRIT naar een hoger level. Markeer deze belangrijke dagen in je agenda: 2 februari voor sandbox-refresh en 9 maart voor production-refresh met de nieuwe functionaliteiten. In deze cruciale periode zal SuccessDay diepgaande regressietests en uitgebreide rapportages over updates bieden. Maak zeker gebruik van deze innovaties en stuw je organisatie niet alleen naar de huidige normen, maar naar de toekomst van het HRIT-landschap.

Meer informatie over Workday 2024R1?

Neem dan contact met ons op

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!