Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: Fanployer

Fanployer - genomineerden -HR Technology Awards - SucessDay Blog

Even voorstellen…. Dit zijn de genomineerden voor de eerste HR Technology Awards: Fanployer

Op 19 september 2023 worden voor de eerste keer de HR Technology Awards uitgereikt. Vorige week maakte de onafhankelijke vakjury de 6 genomineerden bekend, verdeeld over 2 categorieën. Voor de award voor Best HR Technology Product Innovation of the Year zijn Workday Peakon Employee Voice, UKG en Oracle Cloud HCM nog in de race. Voor de award voor Best Next Generation HR Technology (gericht op scale-ups) gaat het nog tussen Crunchr, Fanployer en WELDER. Deze week stellen we de genomineerden alvast aan je voor. In dit artikel vertelt Donja van Laarhoven, medeoprichter en CEO, je alles over Fanployer.

Kan je jezelf om te beginnen even kort aan ons voorstellen?

“Ik woon in Weesp, heb sinds bijna een jaar een dochter en ben getrouwd met Robert. Ik kom uit Tilburg. Op de Hotelschool in Maastricht ontdekte ik mijn passie voor de menselijke kant van organisaties. Bij Rockstars IT kwam ik in het recruitmentvak terecht. Mijn volgende stap was Hunkemöller, waar ik veel heb geleerd over innovatie binnen recruitment, HR en employer branding. Daar is het zaadje voor Fanployer geplant. Ik ontmoette er ook Anne Jaake, die destijds CHRO van Hunkemöller was, waarmee ik samen Fanployer ben begonnen.”

Donja van Laarhoven, medeoprichter en CEO Fanployer

Kan je wat meer vertellen over je bedrijf en het product?

“Al in mijn tijd bij Hunkemöller werd steeds meer duidelijker dat de zoektocht naar een baan zich steeds meer online afspeelt en je een sterk employer brand nodig hebt als je wil groeien als organisatie. Dat bouw je op door dingen te weten: wie je ideale kandidaat is, hoe kandidaten naar jou als werkgever kijken, op welke platformen je zichtbaar moet zijn en hoe je op de kaart staat ten opzichte van je concurrenten, bijvoorbeeld. Vervolgens is het van belang om vanuit deze data, de juiste stappen te zetten om snel je recruitmentresultaten te kunnen verbeteren. Daar is Fanployer uit ontstaan. Wij zijn ‘s werelds eerste employer branding monitoring tool, ontwikkeld voor HR & Recruitment. Met onze SaaS-oplossing (Software-as-a-Service) begeleiden we teams door hun volledige employer branding-journey en meten we de impact.”

“Fanployer is in 2020 opgericht. De candidate experience is bij ons een integraal onderdeel van employer branding. Op het moment dat iemand solliciteert moet je de kandidaat een snelle en gave ervaring geven. Want iemand solliciteert niet alleen bij jouw organisatie. Als je als organisatie na de sollicitatie twee weken niets van je laat horen, verlies je die kandidaat alsnog.”

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan de HR Technology Awards?

“De HR Technology Awards zijn een mooie gelegenheid ons in de kijker te spelen bij nieuwe doelgroepen zoals het MKB en snelgroeiende scalers. Sinds we een schaalbare SaaS-oplossing bieden in de vorm van het dashboard, zijn we in een keer ook toegankelijk geworden voor deze doelgroepen.”

“We hebben gekeken naar waar we de afgelopen maanden heel erg trots op zijn en dat is Bakkerij Dunselman met zeven winkels in de kop van Noord-Holland. Ze hebben nu bijna 100 medewerkers en hebben de ambitie om de beste werkgever van de provincie te worden. Ze maken gebruik van een aantal van onze diensten om dat te realiseren. In twee maanden tijd zagen ze een vervijfvoudiging van het aantal sollicitanten en een verdrievoudiging van de kwaliteit van de sollicitanten. Waar ze eerst gemiddeld zes sollicitaties ontvingen en daarvan een goed vonden, ontvangen ze nu bijna 30 sollicitanten, waarvan er 16 de sollicitatieprocedure in gaan. Samen met Dunselman hebben we een video gemaakt. We hebben Dunselman ook een taart laten maken met een QR-code naar de video en die opgestuurd naar de jury.”

“Het is belangrijk om te benoemen dat Anne Jaakke vanuit haar rol in de jury van de HR Technology Awards, niet op ons/Fanployer heeft mogen stemmen. Om een eerlijk proces te waarborgen en bias te voorkomen is ze niet betrokken geweest bij de inzending, stemmen of voorbereiding en heeft zij op geen enkele wijze de jury kunnen beïnvloeden.”

Wat maakt jullie uniek?

“De kunst van recruitment is zichtbaar zijn. Dat moet je als organisatie als een dagelijkse taak opvatten, omdat je anders achter de feiten aanloopt op het moment dat je mensen wilt aannemen. Met onze tool maken we het neerzetten van een sterk werkgeversmerk, een unieke candidate experience en het aantrekken van de juiste mensen haalbaar voor alle HR-teams. Hierdoor is er een betere persoon-organisatie-fit waarbij werkzoekenden online de organisatie kunnen vinden die het beste bij hen past. Daarnaast geloven wij in data, het blijven meten van de impact van je acties en het toevoegen van wow-momenten. Bijvoorbeeld, iedereen die bij de eerder genoemde bakkerij een afwijzing krijgt, kan een gratis slagroomtaart in de winkel komen halen.”

HR Technology Awards

Waarom denken jullie dat jullie genomineerd zijn?

“We geloven erg in ons product, we stonden voor de jury in Nyenrode met het idee: ‘Wij gaan dit rocken!’ We kregen naast vragen over ons product ook vragen over de toekomst van recruitment en Purpose Driven Recruitment en of onze tooling daarvoor ingezet kan worden. Dat waren interessante en kritische vragen. Het is te gek om te leren van de feedback van de jury en heel leuk om een keer mee te maken. Er is geen andere tool in de wereld beschikbaar die doet wat wij doen. Dat hebben we onderzocht.”

Wat verwacht je van de awardshow? Denk je dat jullie gaan winnen?

“Je moet niet meedoen als je niet denkt dat je kans maakt, nietwaar? Maar de concurrentie is sterk met twee fantastische producten die ook erg noodzakelijk zijn in deze markt. Ik vind het sowieso te gek om op dat podium te staan om ons verhaal te vertellen. Recruitment is in een klap een strategisch topic geworden uit noodzaak. Nu is het aan HR om die noodzaak om te turnen in succes, met behulp van technologische innovaties.”

Over de HR Technology Awards

Omdat er in Nederland nog geen onafhankelijke awards werden uitgereikt voor HR-technologie besloot Bas Eggelaar, oprichter van SuccessDay dat het de hoogste tijd was hiervoor. Al snel sloten zich verschillende partners aan bij het evenement.

De jury van de HR Technology Awards bestaat uit voorzitter Anne Jaakke (HR Changemaker) Louis Luijten (Diverse Board-posities & Alumni CIO ASML) Rolf Jorna (Alumni Head of Group HR Action), Derk Jan Koole (Business Leader Career bij Mercer), Helen Richardson (CHRO van Renewi), Erwin Hoogeveen (CHRO Fugro) en Pascale Peters (Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit).

De Awardshow vindt plaats op 19 september in De Kazerne in Brainport, het hart van Europese innovatie. Inmiddels hebben zich al zo’n 100 CHRO’s, CIO’s en HR- en IT-Directeuren aangemeld voor HET netwerkevenement op het gebied van HR Technology. Naast de eerder genoemde categorieën wordt er ook nog een award uitgereikt aan de Beste HR Transformatie met behulp van Technologie.

Meer weten over de HR Technology Awards?

hrtechnologyawards.nl

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!