Dit zijn de 2 meest veelbelovende ontwikkelingen tijdens Ceridian INSIGHTS volgens SuccessDay

de 2 meest veelbelovende ontwikkelingen tijdens Ceridian Insights volgens SuccessDay

Dit zijn de 2 meest veelbelovende ontwikkelingen tijdens Ceridian INSIGHTS volgens SuccessDay


Bas Eggelaar en Juul van Dongen van SuccessDay bezochten van 7 tot 10 november Ceridian INSIGHTS in Las Vegas,
dat dit jaar het thema ‘leadership in the new world of work’ had. Deze HCM-leverancier timmert flink aan de weg en lichtte tijdens de conferentie de laatste ontwikkelingen en innovaties toe. In deze blog zet Bas de opvallendste voor je op een rij.

De twee oprichters van SuccessDay waren begin november op uitnodiging in Las Vegas om te zien waar Ceridian zoal mee bezig is en welke innovaties er allemaal aan zitten te komen. Bas: “We hebben met eigen ogen kunnen zien waarom Ceridian zoveel marktaandeel wint. Ze zijn dit jaar binnengekomen in de rechterbovenhoek van het Magic Quadrant van onderzoeksbureau Gartner. Dit betekent dat ze hoge ogen gooien met de volledigheid van hun visie en het vermogen om die visie uit te voeren.” Samen met Workday, Oracle en SAP behoort Ceridian tot de leiders op het gebied van Cloud HCM-suites voor ondernemingen met meer dan duizend medewerkers.

In tegenstelling tot de andere platforms heeft Ceridian niet de ambitie om Finance simpelweg “toe te voegen” aan HR en hun Dayforce-software uit te breiden richting ERP. “Het platform blijft toegewijd aan HR en blinkt vooral uit in Core HR en Time and Attendance, met een geïntegreerde Payroll module. Met name in de Manufacturing- en Retail-hoek biedt dit kansen”, vertelt Bas. SuccessDay is platformagnostisch en ontzorgt ook steeds meer klanten die voor Dayforce hebben gekozen, zowel in Noord-Amerika als Europa. Met name de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), dat qua digitalisering van HR nog wat achterloopt op Nederland en relatief veel grote bedrijven telt, is volgens Bas een interessante regio voor Ceridian.

Veelbelovende innovaties

Bas zag tijdens Ceridian INSIGHTS een aantal veelbelovende aankondigingen en nieuwe ontwikkelingen. Zoals alle HCM -softwareleveranciers is Cerdian ook bezig met mooie technische ontwikkelingen op het gebied van skills. Bas ziet voor succesvol gebruik ervan echter wel uitdagingen. “Iedereen in HR-land is bezig met skills. Het herinnert mij heel erg aan competentiemanagement waar iedereen zich 20 jaar geleden in vastbeet. Er is heel veel tijd en effort in gestoken, vuistdikke competentieboeken zijn er geschreven met 1000 competenties op 5 verschillende niveaus. En… niemand die het echt heeft gebruikt. Ik denk dat dat met skills ook weer gaat gebeuren. Je bent namelijk superafhankelijk of medewerkers hun skills gaan invullen en bijhouden in het systeem. En ik verwacht niet dat ze dat ineens massaal gaan doen. Daarnaast is het beheersen van een skill afhankelijk van de individuele interpretatie en daarmee super subjectief. Ik kan vinden dat ik de beste bakker van broodjes ben, maar of ik het echt kan is een tweede. De theorie is super, maar in de praktijk zie ik het niet gaan werken.”

Hij is echter onder de indruk van de oplossing van Ceridian die bedrijven de mogelijkheid biedt om snel en gemakkelijk de flexibele arbeidspool aan te boren. Deze oplossing werd tijdens de conferentie in Las Vegas gelanceerd en heet de Ideal Talent Marketplace. Dit kan worden gezien als ‘de Uber van de arbeidsmarkt’: een platform dat werknemers matcht op basis van hun vaardigheden, ervaring en beschikbaarheid. Ideal helpt werkgevers vaardigheden af te leiden uit cv’s en deze te categoriseren in meer gangbare vaardigheden voor bepaalde industrieën.De slimme software is bedoeld om klanten van Dayforce te helpen navigeren in een wereld van personeelstekorten, geringe flexibiliteit en een snel veranderende vraag. Tegelijkertijd zijn werknemers op zoek naar meer flexibiliteit en een betere werk-privé balans. De Talent Marketplace biedt werknemers gepersonaliseerde baanaanbevelingen die aansluiten bij hun vaardigheden en voorkeuren.”

Voordelen van platformwerk

Steeds meer werkenden en opdrachtgevers weten elkaar voor korte klussen te vinden via online platformen. Uit gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat begin 2021 tussen de 0,4% en 2,8% van de beroepsbevolking werkte via een platform, wat neerkomt op minimaal 34.000 platformwerkwerkers. De platformen bieden verschillende voordelen voor zowel werkenden, opdrachtgevers als klanten. De platformen bieden klussen die online of offline kunnen worden uitgevoerd, op ieder moment en vanaf iedere locatie. Vaak is er de keuze tussen ad-hoc en gepland werk.

Ook als het door opleiding of achtergrond moeilijk is om aan werk te komen, kan platformwerk uitkomst bieden. Het zoekgebied wordt groter, je kunt eenvoudig zoeken naar klussen op jouw niveau, hoeft er niet je huis voor uit als dat lastig is en je bepaalt zelf je werktijden en het aantal uren dat je wilt werken. Platformwerk helpt dus meer mensen aan het werk, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In recente onderzoeken van SCP en SER lees je meer over de belangrijkste voordelen van platformwerk.

Ook kansen voor europa

Ideal Talent Marketplace komt in 2023 beschikbaar voor klanten en werknemers van Dayforce charter. Op korte termijn ziet Bas vooral kansen voor Ceridians nieuwe talent marketplace voor bedrijven in de retail en productie. Hier werken mensen vaak in ploegendienst. Omdat het platform geïntegreerd is met de full-suite HCM-oplossing van Ceridian, kun je alles in één systeem onderbrengen: de matching van vraag en aanbod, de gewerkte diensten, de beloning, et cetera. Dit scheelt je als organisatie veel administratief werk.

Ideal Talent Marketplace kan op twee manieren worden gebruikt: met of zonder tussenschakels als uitzendbureaus, bemiddelaars of staffing agencies. Bas: “Als je die schakel er tussenuit haalt, blijft er meer geld over voor de medewerker. Mensen die een klus aannemen treden in dit geval in dienst bij Ceridian. Zij doen de background check, verzorgen de payroll, maar zorgen ook dat mensen goed verzekerd zijn. Een gunstige ontwikkeling, aangezien veel politici en belangenbehartigers zich zorgen maken over zaken als veiligheid, verzekeringen en een eerlijke vergoeding voor werkenden in de platformeconomie.”

Dayforce WalletOn demand uitbetalen

Een andere aankondiging waar Bas enthousiast over is, is Dayforce Wallet. Dit is een moderne manier om werknemers te betalen die buiten de VS sinds kort ook in het Verenigd Koninkrijk is geïntroduceerd. De uitbreiding van Dayforce Payroll biedt werknemers on demand toegang tot hun verdiende loon, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een intuïtieve mobiele app en bijbehorende prepaidkaart. “Ceridian kan hiermee een einde aan één keer per maand uitbetalen. Dat is ooit zo ontstaan omdat de salarisadministratie het anders niet aankon. Met Dayforce Wallet kan je op ieder moment na afronding van een shift zeggen: ik wil uitbetaald worden. Dat biedt mensen heel veel flexibiliteit en keuzevrijheid, wat prettig is bij de huidige onzekere economische omstandigheden. Tegelijkertijd moet je er natuurlijk wel voor waken dat mensen kunnen omgaan met deze verantwoordelijkheid.”

Bas verwacht dat Ceridian de komende tijd fors in blijft zetten op innovaties en dat het marktaandeel verder zal groeien. “Die rechterbovenhoek van het Magic Quadrant van Gartner is als je het mij vraagt geen toevalstreffer.”

 

Illustratie: Studio van Laar

Meer weten over de nieuwe ontwikkelingen van Ceridian?

Bel of mail ons

Bas Eggelaar

Managing Director

Juul van Dongen

Director Operations

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!