Alba Sanchez over haar Workday-traineeship bij SuccessDay: “In deze safe space kan ik mij optimaal ontwikkelen”

Workday Traineeship bij SuccessDay Alba

Alba Sanchez over haar Workday-traineeship bij SuccessDay: “In deze safe space kan ik mij optimaal ontwikkelen”


In april van dit jaar is weer een nieuwe lichting trainees gestart bij SuccessDay. De young professionals leren de fijne kneepjes van het HRIT-vak – en van Workday in het bijzonder – en brengen de opgedane kennis meteen in de praktijk bij toonaangevende opdrachtgevers. In deze blog stellen wij ons nieuwe talent Alba Sanchez Nieto aan je voor.

Alba (23) groeide op in een stadje aan de Spaanse kust op zo’n twee uur rijden van Barcelona. Het buitenland lonkte altijd al. Ze ging daarom tijdens haar studie Psychologie in Girona op uitwisseling naar Leuven. Die buitenlandervaring smaakte naar meer. Ze ging op zoek naar een geschikte master en stuitte op International Business: Organisation, Management, Change, Consultancy and Strategic Marketing aan de Maastricht University,. “Maastricht heeft dezelfde vibe als Leuven: internationaal, relaxt, niet te groot en de mensen zijn er vriendelijk. Ik wist meteen: hier voel ik mij thuis!”

Ze is momenteel samen met haar vriend, die uit België komt, op zoek naar woonruimte in Amsterdam. “Een pittige uitdaging in deze woningmarkt, maar het lijkt ons fantastisch om daar te gaan wonen.” Enkele maanden voor haar afstuderen begon Alba zich te oriënteren op interessante banen in Nederland. Ze solliciteerde hier en daar maar was DE baan nog niet tegengekomen. Op een gegeven moment werd zij benaderd door een recruiter voor het Workday-traineeship bij SuccessDay. “Ik had nog nooit van SuccessDay gehoord en zelfs niet van Workday, maar innovatie en technologie hebben mij altijd aangesproken. Daarnaast had ik al stage gelopen bij Sun Pharma in Hoofddorp op het gebied van HR. Hier kwamen die twee dingen mooi samen.”

Op mijn lijf geschreven

Alba besloot te gaan praten. Het sollicitatiegesprek met Steven Thangathurai verliep prettig en Alba was onder de indruk van de sfeer en de mensen op het kantoor van SuccessDay in Eindhoven. Ze hoopte vurig dat ze de baan zou krijgen en was dan ook laaiend enthousiast toen ze te horen kreeg dat ze per april 2023 aan de slag kon als Junior Business Consultant bij SuccessDay. Tot nu toe bevalt het haar uitstekend. “Het is hier een enorme safe space. Iedereen wil je verder helpen en is vriendelijk. Je kunt hier heel veel leren en uitproberen, waardoor je jezelf razendsnel ontwikkelt. Je krijgt veel vrijheid, flexibiliteit en zelfstandigheid. Die combinatie is mij echt op het lijf geschreven.”

Van tevoren had Alba niet stilgestaan bij de optie van een traineeship. In Spanje komt dit ook minder vaak voor dan in Nederland. Eerst dacht zij dat ze wel even klaar was met leren na het afronden van haar bachelor en master, maar ze is hier op teruggekomen. “Ik wil mijzelf constant blijven uitdagen en mij nieuwe dingen eigen maken. Dan is zo’n traineeship juist uitermate geschikt. Je krijgt een kijkje in de keuken bij verschillende opdrachtgevers, kan verschillende rollen uitproberen en ontwikkelt je hard- en soft skills. Het is bovendien een mooie geleidelijke overgang naar het professionele leven, want daar zag ik na zoveel jaar studeren toch wel een beetje tegenop. Het is fijn als je daar goede begeleiding bij krijgt en eerst wat vertrouwen kunt kweken.”

Boeiend programma

De Spaanse is erg te spreken over het opleidingsprogramma dat bij het Workday-traineeship van SuccessDay hoort. Met de andere trainees wordt ze stapsgewijs wegwijs gemaakt binnen het bedrijf, in de wereld van HRIT en Workday in het bijzonder. Tijdens het traineeship van een jaar zijn er diverse trainingsdagen, zowel intern als extern, en worden er verschillende rollen uitgeprobeerd bij meerdere opdrachtgevers. “Op die manier kan je goed ontdekken wat het beste bij je past en waarin je je verder wilt specialiseren”, licht Alba toe.

In de eerste week leerde zij en haar klasgenoten SuccessDay beter kennen en werd het programma verder toegelicht. In de tweede week maakten ze nader kennis met het HCM-systeem van Workday. Alba werd die week al meteen gekoppeld aan haar eerste opdrachtgever Novamedia – bekend van onder meer de Postcode Loterij. In de derde week stond een HCM Fundamentals-training op het programma van Workday. Dat vond plaats vanaf 15.00 uur s middags tot 23.00 uur ’s avonds op het kantoor van SuccessDay, vanwege het tijdsverschil met de Verenigde Staten, de bakermat van Workday. “Deze week was een geweldige ervaring. ’s Avonds zaten alleen wij nog in het pand. Er kwam ontzettend veel op ons af, de peer presssure was enorm. Tussendoor werden er maaltijden voor ons geregeld. Deze tijd was echt goed voor de teambuilding.”

Aan de slag in Antwerpen

De week erop was het tijd voor de groepsopdracht in Antwerpen, waar de klas samenwerkte aan het bouwen van een eerste tenant. “Het bedrijf en de data was fictief, maar het voelde helemaal echt”, vertelt Alba. Er werd goed samengewerkt onder enorme tijdsdruk en de week werd succesvol afgesloten met een gezamenlijke presentatie. De groep kreeg complimenten over de rolverdeling en samenwerking en er was ook opbouwende kritiek. “We hebben echt enorm veel geleerd deze week. Het was ontzettend waardevol.”

De klas bestaat uit jonge talenten met verschillende achtergronden, zowel qua studie als werkervaring. De een komt uit de IT, de ander juist uit de HR-hoek. Ook de culturele achtergronden lopen sterk uiteen. “Wat ons bindt is dat we allemaal leergierig zijn en ontwikkeling hoog op onze agenda hebben staan. Ik wil persoonlijk altijd het beste uit mezelf halen, waardoor ik mij voortdurend blijf uitdagen. Het is heel fijn om met gelijkgestemden te kunnen sparren”, vertelt Alba.

Maximale uitdaging

Tot eind juli/begin augustus werkt Alba aan het project bij Novamedia, waar zij zich vooral bezighoudt met het aspect changemanagement. Daarnaast kijkt ze mee met een schaduwdraai-project bij een andere klant. “Ik loop mee met twee consultants van wie ik enorm veel van kan leren. Ik wil net zo worden als zij.” In augustus gaat haar klas zich verdiepen in de nieuwe release van Workday die dan op de markt komt, waarna zij klanten vertellen wat er zoal op hen af gaat komen.

In september is het de bedoeling dat de trainees een keuze maken in welke Workday-module zij zich verder willen specialiseren. Wellicht dat dat Compensation wordt voor Alba. “Dat is een van de meest complexe modules, dus dan zoek ik de uitdaging wel weer maximaal op”, lacht ze. Vanaf volgend jaar wil zij op haar beurt nieuwe young professionals gaan trainen. “Dat lijkt mij geweldig!”

Workday Traineeship SuccessDay Trainees

Illustratie: Studio van Laar

Alba Sanchez

Meer weten over Workday-traineeship?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!