Alba Sanchez Nieto over de eerste helft van haar traineeship bij SuccessDay: ‘Op naar meer kennis, tickets en autoriteit’

Alba over haar Workday-traineeship bij SuccessDay

Alba Sanchez Nieto over de eerste helft van haar traineeship bij SuccessDay:
‘Op naar meer kennis, tickets en autoriteit’

De eerste helft van het Workday-traineeship van zes young professionals bij SuccessDay zit erop. Eén van hen, Alba Sanchez Nieto, blikt in deze blog terug op deze leerzame en enerverende pressure cooker periode. Daarnaast kijkt zij alvast vooruit naar wat haar in de tweede helft van haar traineeship staat te wachten. “Ik ben er helemaal klaar voor. Ik boek hier zo veel vooruitgang!”

Alba startte samen met de andere deelnemers van haar lichting in april 2023 bij SuccessDay met het 1-jarige Workday-traineeship. “Er is grote behoefte aan business consultants met zowel HR- als IT-kennis, die organisaties kunnen adviseren en ondersteunen bij hun HRIT-implementatie. En Workday is behoorlijk trending als het gaat om HRIT-software. Dus toen ik de kans kreeg om mij hierin te bekwamen bij SuccessDay, greep ik die kans met beide handen aan”, licht de Spaanse toe, die alweer enkele jaren in Nederland woont.

Hoog op haar wensenlijstje staat beter Nederlands leren spreken, want ze is vast van plan hier langer te blijven wonen en werken. Ze wil binnenkort de hulp van haar SuccessDay collega’s vragen door zo veel mogelijk Nederlands tegen haar te spreken op de werkvloer. Bovendien begint ze binnenkort samen met de andere niet-Nederlandstalige trainees met een cursus Nederlands. “Ik ben erg gemotiveerd om mijn Nederlands te verbeteren. Ik luister af en toe Nederlandse postcasts en wil ook meer Nederlandstalige series gaan kijken. Dat mijn vriend Vlaams is, helpt ook!”

Alba heeft het ontzettend naar haar zin bij SuccessDay. De afgelopen zes maanden was ze aanwezig bij verschillende SuccessDay Days, waarbij personeel uit binnen- en buitenland samenkomt om elkaar beter te leren kennen en waarin ze worden bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied en het reilen en zeilen binnen het snelgroeiende bedrijf uit Eindhoven. Daarnaast volgde ze haar eerste Workday-training, maar ook trainingen op het gebied van soft skills, zoals Zelfreflectie, Effectief Communiceren, Zelfbewustzijn en Samenwerken.

Meer kennis, meer tickets, meer autonomie

“Je ontwikkelt je tijdens zo’n traineeship in een recordtempo. Ik sta er zelf van te kijken hoeveel vooruitgang ik al heb geboekt. Leren en werken tegelijk is echt ideaal voor mij. Ik beschik niet alleen over steeds meer kennis, ik handel ook steeds meer tickets af over uiteenlopende issues. Bovendien doe ik dat steeds vaker autonoom. Al is het wel fijn dat je altijd kunt terugvallen op de kennis en expertise van een ervaren collega”, licht Alba toe.

Zij was de afgelopen maanden onder meer betrokken bij AMS-projecten bij Sharp (Business Process Redesign), BasicFit (Job Catalogue) en LeanIX (Advanced Compensation Configuration). “SuccessDay biedt verschillende vormen van ondersteuning, waaronder Smooth Landing kort na de livegang van een HRIT-systeem, maar ook AMS, waarbij verschillende vormen van ondersteuning en onderhoud worden geboden. Kort voor ik begon aan mijn traineeship had ik nog nooit van HRIT en Workday gehoord, maar ik werd wel altijd al getriggerd door innovatie en technologie. Dat ik na een aantal maanden het technische gedeelte – het AMS-stuk dus – het meest interessant zou vinden, had ik van tevoren nooit gedacht”, lacht Alba.

Workday-Wikipedia

Toch is dat nou juist het onderdeel waar ze zich het liefst verder in wil specialiseren de komende tijd. “Het leukste vind ik het gepuzzel om de beste oplossing voor de klant te vinden. Ik maak hierbij graag gebruik van de Workday-Wikipedia, de Workday-community. Het is fantastisch om elkaar op die manier verder te helpen.” Overigens staat zij er ook voor open om zich te verdiepen in andere HRIT-pakketten. “Workday is momenteel de populairste onder grote, internationale bedrijven, maar ook de andere leveranciers zitten niet stil en blijven innoveren. SuccessDay werkt platform-agnostisch en gaat altijd op zoek naar de beste oplossing per situatie, segment en bedrijf.”

Een van de interessantste projecten die ze heeft gedaan is het helpen met het opstellen van het What’s New report, waarin SuccessDay de belangrijkste veranderingen en nieuwe features voor de nieuwe release van Workday voor haar klanten op een rij zet. De trainees ondersteunden voor het report voor de release in september 2023 nog Peter Veldman, HRIS Consultant bij SuccessDay, voor de volgende release mogen Alba en haar collega’s het report zelf gaan managen. “Superleuk dat we zoveel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen!”, aldus Alba.

Trip naar Valencia

Het absolute hoogtepunt to nu toe vindt ze de trip naar Valencia die ze onlangs maakte met al haar SuccessDay-collega’s. Het snelgroeiende bedrijf organiseert ieder jaar een personeelsweekend en dit jaar was Valencia aan de beurt. “We hebben een geweldige tijd gehad in Valencia: prachtig weer, lekker eten, leuke activiteiten en een hoop lol. Ik heb iedereen veel beter leren kennen, inclusief de nieuwe medewerkers en de mensen die vanuit andere landen voor het bedrijf werken en je dus niet zo vaak live spreekt. Zo waardevol!”

Alba barst van de toekomstplannen. Naast de eerder genoemde cursus Nederlands staat ze te popelen om zich nieuwe modules van Workday eigen te maken. Er staan nog diverse trainingen op de rit. Ze heeft gekozen voor de training Compensation, de module die haar vanaf begin af aan al het meest aansprak. En daarna? Dat weet ze niet precies. “Maar ik word het meest blij van klantcontact. Mensen echt verder helpen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen.”

Workday Traineeship SuccessDay Trainees

Illustratie: Studio van Laar

Alba Sanchez Nieto

Junior Business Consultant

Meer weten over het traineeship van SuccessDay?

Bezoek de trainee pagina

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!