Aitor Cia Lozano over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay:
“Ik zie dit als de beste investering in mijzelf”

Workday Traineeship bij SuccessDay - Aitor

Aitor Cia Lozano over zijn Workday-traineeship bij SuccessDay: “Ik zie dit als de beste investering in mijzelf”

In april van dit jaar is weer een nieuwe lichting trainees gestart bij SuccessDay. De young professionals leren de fijne kneepjes van het HRIT- vak – en van Workday in het bijzonder – en brengen de opgedane kennis meteen in de praktijk bij toonaangevende opdrachtgevers. In deze blog stellen wij ons nieuwe talent Aitor Cia Lozano aan je voor.

Aitor (25) groeide op in Spanje, maar heeft in zijn leven al veel tijd doorgebracht in het buitenland. Zo woonde hij onder meer in België, Finland en Frankrijk. Na zijn bachelor Labor Relations and Human Resources aan de Univeridad Pública de Navarra lagen de banen voor het oprapen, maar hij gaf de voorkeur aan doorstuderen in het buitenland. Hij overwoog masters in onder meer Ierland, Singapore en de Verenigde Staten, maar uiteindelijk koos hij voor Human Resource Studies aan Tilburg University. “Die master stond goed aangeschreven en het bleek een schot in de roos. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.”

Hij voelde zich meteen thuis in Nederland. “Ik hou van jullie cultuur. Mensen zijn open minded, direct, vriendelijk en transparant. Ik voel mij hier volledig vrij.” Toen hij begin dit jaar zijn master afrondde, was het voor hem zo klaar als een klontje dat hij in Nederland wilde blijven. Hij spreekt de taal ook al een beetje, omdat hij twee cursussen heeft gedaan. De ambitie is om zijn huidige B1-taalniveau verder op te krikken naar professioneel niveau. “Ik denk dat je alleen volledig op kunt gaan in de cultuur als je de taal goed beheerst.”

Pressure cooker

Hij deed een extra stage om werkervaring op te doen bij Signify (Philips Lightning) in Eindhoven. Rond die tijd werd hij benaderd door een recruiter om eens te komen praten bij SuccessDay over een traineeship. Hij had hier wel oren naar en was benieuwd naar de mogelijkheden. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in HRIT, een aspect dat nog miste in mijn studies. Ik beschouw mezelf als best wel een geek, als ik eerlijk ben. Bij SuccessDay kan ik mijzelf verder ontwikkelen op dit gebied, dus dat is ideaal.”

Hij voerde gesprekken met drie verschillende professionals van het bedrijf in Eindhoven en het klikte meteen. Ze boden hem per 1 april een baan aan als Junior Business Consultant. Met het Workday-traineeship specialiseert hij zich verder in Workday, dat ook wel wordt gezien als de Rolls-Royce onder de HRIT-systemen. Aitor leert en werkt tegelijkertijd en ziet dit als ‘de beste investering in zichzelf ooit’. “Ik kan nu al zeggen dat ik de juiste beslissing heb genomen. Je zit hier in een ongelofelijke pressure cooker. Je ontwikkelt jezelf in een recordtempo en vergroot je marktwaarde gigantisch.”

Jonge vibe

Aitor vindt het prettig dat hij met behulp van het traineeship een zachte landing kan maken in de werkende wereld. “Na twee korte stages was ik hier echt nog niet volledig op voorbereid. Wat weet je nou als je net afgestudeerd bent? Er valt nog zo veel te leren en ontdekken. Dat komt ideaal samen in dit traineeship.” Inmiddels woont hij in Eindhoven, op loopafstand van het kantoor van SuccessDay. “Dat is super praktisch.”

Nu de tweede maand van zijn traineeship bij SuccessDay er bijna opzit, kan hij met volle overtuiging zeggen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Er werken leuke, hulpvaardige mensen, de sfeer is fijn en het intensieve leertraject is mij op het lijf geschreven. Het motto ‘work hard, play hard’ is hier echt van toepassing. Ik ben dol op de jonge vibe die hier hangt. Iedereen is bereid elkaar te helpen en er wordt veel gelachen en samen opgetrokken.”

Net Bambi

Aitor omschrijft zichzelf als een tikkeltje perfectionistisch, leergierig en nieuwsgierig. In het komende jaar hoopt hij het HRIT-systeem van Workday zich goed eigen te maken, van grote waarde te zijn voor het AMS-team van SuccessDay en verschillende rollen te kunnen vervullen bij klanten. Momenteel is hij Project Management Officer (PMO) bij een multinational uit Enkhuizen en houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met ondersteunende activiteiten voor de projectmanager, waaronder het inplannen van afspraken, het bewaken van deadlines, het voorbereiden van materialen, zoals Powerpoint-presentaties, en de urenadministratie van de consultants.

“Ik voel mij in mijn eerste weken nog een beetje Bambi die net leert lopen, maar ik weet dat het goed komt, zodra ik alle informatie heb verzameld en de organisatie beter heb leren kennen”, vertelt Aitor. Uiteindelijk wil hij graag meer de integratie- en configuratiekant op. “Maar deze PMO-functie is een prima eerste stap om een helicopterview te ontwikkelen.”

Toekomstplannen

Als zijn traineeship erop zit wil hij graag voor SuccessDay blijven werken. “Eén jaar is niets als het om leren gaat. Ik voel mij hier als een vis in het water en ik ben hier tegen die tijd nog lang niet uitgeleerd.” Over een leerzame periode gesproken: tijdens zijn studententijd in Tilburg sloot hij zich aan bij de roeivereniging. “Die tijd heeft mij zoveel gebracht! Teamwork is key in het roeien, net als commitment en discipline. Op een gegeven moment trainde ik wel 20 tot 30 uur in de week. Ik heb in de periode dat ik roeide skills opgedaan waar ik de rest van mijn carrière de vruchten van ga plukken.”

Workday Traineeship SuccessDay Trainees

Illustratie: Studio van Laar

Aitor Cia Lozano

Meer weten over Workday-traineeship?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Bel ons of kom langs. We geven je binnen 24 uur een reactie!